Näin graavaat lohen japanilaisittain – koukuttavan hyvää - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin graavaat lohen japanilaisittain – koukuttavan hyvää

Sushista tutut ainekset toimivat myös graavilohessa.

Tässä reseptissä lohen päälle valutetaan soija- ja mirin-kastiketta.­

29.7. 7:00

Iki-ihanasta graavilohesta tulee koukuttavan hyvää, kun sen graavaa japanilaisittain.

Tässä reseptissä lohen päälle valutetaan soija- ja mirin-kastiketta. Tämän jälkeen kalalle ripotellaan karkeaa suolaa, sokeria, valkopippureita sekä sushi-inkivääriä eli garia.

Lohen annetaan graavautua jääkaapissa 1–2 päivää. Tämän jälkeen mausteet kaavitaan pois kalan pinnasta ja tilalle ripotellaan japanilaista togarashi-mausteseosta. Schichimi togarashi on japanilainen seitsenmauste.

Tässä versiossa on seesamin- ja unikonsiemeniä, norilevää, mustapippuria, chiliä, kuivattua appelsiininkuorta ja inkivääriä.

Tarjoa lohi siivutettuna soijakastikkeen ja wasabin kanssa.

Ohjeen löydät Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit