Ihana herkku kahvipöytään – Tarun suklaakakku on helppo ja nopea valmistaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ihana herkku kahvipöytään – Tarun suklaakakku on helppo ja nopea valmistaa

Suklaa ja mansikat sopivat täydellisesti yhteen. Ne yhdistyvät tässä maukkaassa kakussa.

­

26.7. 12:12

Tämä herkullinen suklaakakku valmistuu helposti ja nopeasti. Se ei tarvitse täytettä, sillä koristelun suklaakuorrute sekä kermavaahto yhdessä mansikoiden kanssa täydentävät kakkupohjan suklaista makua juuri sopivasti.

Ohjeessa neuvotaan pingottamaan leivinpaperi irtopohjavuokaan. Tällä tarkoitetaan sitä, että iso leivinpaperi laitetaan irtopohjavuoan pohjan päälle. Reunus kiinnitetään paikoilleen, jolloin leivinpaperi pingottuu reunan ja pohjan väliin.

Näin saat suojattua kakkuvuokaa ja leivinpaperi pysyy hyvin paikoillaan. Lisäksi kakku irtoaa siististi vuoasta.

Tarjoile suklaakakku sellaisenaan tai vaikka yhdessä vaniljajäätelön kanssa.

Jos haluat kakun koristeluun vaihtelua, voit koristella kakun myös esimerkiksi suklaakarkeilla ja erilaisilla kekseillä.

­

Herkullinen suklaakakku

Pohja:

  • 200 g voita

  • 200 g maitosuklaata

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 dl kaakaojauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 5 kananmunaa

  • 2 1/2 dl sokeria

  • (noin 1 rkl öljyä)

Suklaakuorrute:

  • 150 g vispi- tai kuohukermaa

  • 150 g tummaa suklaata

Koristeluun:

  • 2 dl vispikermaa

  • tuoreita mansikoita

Mittaa kattilaan voi ja suklaa. Kuumenna keskiteholla sekoitellen niin, että suklaa ja voi sulaa.

Nosta seos pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken aikaa.

Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri isossa vatkauskulhossa paksuksi vaahdoksi.

Lisää vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja siivilöi joukkoon myös valmiiksi sekoitetut kuivat aineet.

Nostele taikina sekaisin lastalla.

Pingota noin 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele öljyllä vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 45 minuutin ajan, tai kunnes se on kypsä.

Anna valmiiksi paistetun kakkupohjan jäähtyä. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ritilälle ja laita ritilän alle esimerkiksi puhdas uunipelti kuorrutusta varten.

Kuorrute

Valmista kuorrute kuumentamalla kuorrutteen kerma kattilassa höyryävän kuumaksi. Rouhi suklaa pieneksi ja nosta kuumuutta kestävään kulhoon. Kaada kuuma kerma suklaan päälle.

Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita sen jälkeen lusikalla sekaisin. Jos suklaa ei sula kokonaan, niin voit kuumentaa suklaaseosta vähän kerrallaan miedolla teholla mikrossa.

Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa ennen kakun kuorruttamista.

Kaada suklaakuorrutetta jäähtyneen kakun päälle. Anna kuorrutteen valua hieman reunoille ja tasoita kuorrute veitsellä kakun ympärille.

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin ja siirrä se noin puolen tunnin kuluttua tarjoiluastialle.

Vatkaa koristeluun tarkoitettu vispikerma vaahdoksi. Pursota tai lusikoi kermavaahto kakun päälle. Pilko vielä tuoreita mansikoita koristeeksi.

­

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit