Koukuttavan hyvä maustevoi on täydellistä perunoiden ja paahdetun leivän kanssa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Koukuttavan hyvä maustevoi on täydellistä perunoiden ja paahdetun leivän kanssa

Tarjoa maustevoi esimerkiksi grillattujen kasvisten ja paahdetun leivän kanssa.

Julkaistu: 26.7. 8:00

Maustevoin maun salaisuutena on voin ruskistaminen.

Kesän herkullisimpaan maustevoihin tulee kylmäsavulohta, ruohosipulia, sitruunankuorta ja piparjuuritahnaa.

Juju on siinä, että puolet voista ruskistetaan, jolloin siihen tulee paahteista makua. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle.

Ruskistettu sekä ruskistamaton voi vatkataan kuohkeiksi vaahdoiksi ja yhdistetään. Tämän jälkeen voivaahtoon yhdistetään hienonnettu kylmäsavulohi ja ruohosipuli, sitruunan kuori sekä piparjuuritahna.

Tarjoa maustevoi esimerkiksi uusien perunoiden, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kaverina. Muista tämä ohje myös silloin, kun teet seuraavan kerran uuniperunoita!

Katso ohje kokonaisuudessaan Sopasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit