Mialla välähti – vuorasi juustokakun raparperilla, ja lopputulos on upea: ”Kakusta saa helposti todella tyylikkään” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mialla välähti – vuorasi juustokakun raparperilla, ja lopputulos on upea: ”Kakusta saa helposti todella tyylikkään”

Suikalemaiset raparperipalat ihastuttavat juustokakun kyljessä.

Julkaistu: 2.7. 18:13

Raparperi ja mansikka ihastuttavat Mia Uusitalon kekseliäässä juustokakussa.

Raparperi- ja mansikkasesonki on juuri nyt parhaimmillaan. Kesäisiä, makeita ja sopivasti kirpsakoita makuja kannattaakin hyödyntää myös leivonnassa. Lopputuloksena voi syntyä alkukesän ihastuttavin kakku.

Kuten moni muu, myös Lahdessa asuva Mia Uusitalo rakastaa raparperia ja mansikkaa. Tällä kertaa leipoessaan Mia keksi kuitenkin jotain uutta ja yllättävää – hän keksi vuorata mansikkajuustokakun raparperin paloilla.

Mia kertoo vierailevansa paljon leivonta-aiheisilla sivustoilla. Useat ideat on jo ”nähty”, mutta vastaavaa, raparpereilla vuorattua kakkua ei ainakaan nopealla googlettelulla tullut vastaan.

Itse kehittelemänsä ohjeen Mia julkaisi Kakkuviikarin vispailuja! -blogissaan.

– Pyrin kirjoittamaan reseptin sellaiseksi, että kuka tahansa kotileipuri onnistuisi siinä. Raaka-aineet eivät ole kalliita, ja kakusta saa helposti todella tyylikkään, jos raparperin palat jaksaa asetella tarkasti kakun kylkeen, Mia kertoo.

Raparpereissa Mia kokee olevan vain yksi vaaranpaikka – raparperi hajoaa helposti keitettäessä. Mian testailun mukaan raparperi kannattaa keittämisen jälkeen jäähdyttää pikaisesti. Silloin kypsyminen loppuu.

Viiden lapsen äiti Mia innostui leipomisesta ollessaan vuosia kotona lasten kanssa. Lopulta rakkaasta harrastuksesta tuli myös ammatti – nykyisin Mia työskentelee kondiittorina.

– Blogin tarkoitus oli aluksi olla itselleni sähköinen reseptikirjasto. Nykyisin voisin leipoa vaikka joka päivä myös huvikseni, jos olisi aikaa.

Raparperi-mansikkajuustokakku

Ihastuttavassa kakussa maistuvat kesäiset maut, raparperi ja mansikka.

Ainekset

Kakun reunaan:

  • 500g tuoretta raparperia

  • 1l vettä

  • 300g sokeria

Pohja:

  • 175g Digestive-keksejä

  • 50g voita

Hilloke täytteeseen:

  • 400g pakastettua raparperia

  • 250g sokeria

  • 300g pakastemansikkaa

Täyte:

  • 5 dl vispikermaa

  • 300g tuorejuustoa

  • 2 tl vaniljasokeria

  • hilloke kokonaisuudessaan

  • 1 dl sokeria (maun mukaan)

  • 10 liivatetta

Koristeluun tuoreita mansikoita

Valmistusohjeet

Aloita keittämällä hilloke. Kiehauta kattilassa raparperi, mansikat ja sokeri. Kaada lopuksi ylimääräinen neste pois.

Kiehauta sitten pinnalle tulevien raparperien sokeriliemi. Pese raparperit ja leikkaa siitä juustohöylällä pituussuunnassa suikaleita. Kiehauta suikaleita noin kaksi minuuttia ja nosta ne sitten nopeasti jäähtymään leivinpaperin päälle.

Hienonna keksit ja sekoita ne keskenään voisulan kanssa.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 20 cm, korkeus 10 cm) leivinpaperilla. Suihkauta reunoille kevyesti vuokasprayta ja ”liimaa” raparperin suikaleet pituussuunnassa vuoan reunaan.

Painele keksipohja vuoan pohjalle tiiviisti lusikan avulla. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, vaniljasokeri ja keittämäsi, jäähtynyt hilloke. Sekoita ja mausta tarvittaessa sokerilla.

Kuumenna kattilassa 3 rkl vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon samalla sekoittaen. Kaada massa varovasti vuokaan ja tasoita pinta tarvittaessa. Laita kakku jääkaappiin tunniksi.

Kääntele raparperit kakun pinnalle ja laita kakku takaisin jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta. Voit halutessasi tehdä raparperin pintaan hyytelösokerilla kiilteen. Koristele keskelle jäänyt ”kolo” tuoreilla mansikoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit