Makutestissä kesän grillimakkarat – kaksi nousi aivan omaan luokkaansa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Makutestissä kesän grillimakkarat – kaksi nousi aivan omaan luokkaansa

Juhannusmakkaroita kannattaa ostaa useampaa sorttia, niin löytyy jokaiselle maistuva perinneherkku.

Julkaistu: 16.6. 11:49

Testiryhmä totesi, että kannattaa varata grilliin monentyyppistä makkaraa.

Makkaranmaistelu ei ole helppoa, jos makuelämykset on pisteytettävä. Ilta-Sanomien viisihenkinen raati maisteli yhdeksää grillimakkaralajia, joista valtaosa oli melko uusia tuttavuuksia.

Lopputulemana oli, että jos seurueessa on yksikin maustekammoinen, hänenkin makumieltymyksensä on otettava huomioon. Tulisuus kun tuntuu jakavan voimakkaasti mielipiteet, eikä makuasioista kannata kiistellä.

Turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien testi aloitettiin miedoista grillimakkaroista, jotta maustetut tuotteet eivät turruttaisi makunystyjä ennen aikojaan.

Jokaiselle tuotteelle annettiin pisteet 1–10, ja niistä laskettiin keskiarvo.

Voittajan chilin maku ihastutti

Voittajaksi selviytyi kokolihamakkarana tunnettu Atrian Wilhelm, josta maisteltavana oli tulinen Carolina Reaper -versio.

Neljä viidestä testiryhmästä ihastui rikkaaseen chilin makuun, joka poltteli kielellä sopivasti. Koska testissä pyrittiin sotkemaan makuja mahdollisimman vähän, lisukkeet ja juomat olivat mietoja. Carolina Reaper voisi kuitenkin puhjeta vielä kukkeampaan loistoon, jos sen seurana olisi raikas, limellä maustettu lagerolut.

Lihapitoinen makkara oli yllättäen pettymys

Vaikka Wilhelmin ansioksi luetaan sen korkea lihapitoisuus, ei lihaisuus takaa suosiota. Testin suurin pettymys oli HK Maakareiden Monzan Massimo, jonka lihapitoisuus on huikeat 88 prosenttia.

Käytännössä kokolihavalmiste oli testiryhmän mielestä kuivakka, vaikka rasvaa siinä on 23 prosenttia. Pakkauksessa hekumoidaan parmesaanilla, basilikalla ja rucolalla, mutta näitä makuja grillatusta tuotteesta saa etsimällä etsiä.

Ulkomaullisena huomiona raati kiinnitti huomiota tuoteselosteiden ulkoasuun. Liian monessa pakkauksessa tuotetiedot oli merkitty hyvin pienin kirjaimin värikkäälle pohjalle, jolloin niiden tavaaminen on hankalaa.

Tässä Pirkka erottui edukseen. Siinä tuoteselosteelle on annettu riittävästi tilaa, eikä pakkausta tarvitse siis käännellä jatkuvasti eestaas saadakseen tekstistä selvää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit