Savulohitäyte käy moneen: Ihanaa uusien perunoiden kanssa! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Savulohitäyte käy moneen: Ihanaa uusien perunoiden kanssa!

Julkaistu: 14.6. 13:09

Tarun herkullinen savulohitäyte on monikäyttöinen. Ohje on helppo.

Savulohesta tehty herkullinen lohitäyte sopii erinomaisesti juhannuksen kahvipöytään osana suolaisia tarjottavia.

Voit käyttää savulohitäytettä kolmioleipien, ruisnappien, krustadi-kuorien tai filotaikinasta tehtyjen pienien kuppien täytteenä. Voit lusikoida tai pursottaa massan edellä mainittuihin pohjiin.

Vältä tässä reseptissä kevyttuotteita, koska niillä et saa yhtä kermaista ja paksua täytettä.

Savulohitäyte on hyvin maukas ja kesään sopiva. Lisäksi se on erittäin helppo valmistaa. Tämä tahna sopii myös kahvipöydän lisäksi ruokapöytäänkin. Voit tarjoilla sitä esimerkiksi uusien perunoiden kanssa.

Katso alta resepti ja valmista helppo suolainen täyte vaikka juhannuksen juhlapöytään.

Savulohitäyte

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 150 g ranskankermaa

  • 130 g lämminsavulohta

  • 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

  • 1/5 tl jauhettua valkopippuria

  • noin ½ tl suolaa

Koristeluun

  • tilliä, kirjolohenmätiä, kevätsipulia

Mittaa kaikki täytteen ainekset suolaa lukuun ottamatta vatkauskulhoon.

Vatkaa täyte sekaisin, jotta saat siitä tahnamaisen levitteen. Maista täytettä ja lisää suolaa maun mukaan.

Lusikoi savulohitäyte kulhoon tai pursota suoraan esimerkiksi ruisnappien päälle.

Lisää täytteen päälle kirjolohenmätiä, hienonnettua tilliä sekä pilkottua kevätsipulia.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit