Juustokauppa muistuttaa parhaasta tavasta grillata halloumi – siivutus vasta lopussa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Juustokauppa muistuttaa parhaasta tavasta grillata halloumi – siivutus vasta lopussa

Halloumista voi tulla kärähtänyttä ja sitkeää ritilällä grillatessa. Parempiakin tapoja on.

Halloumi sopii esimerkiksi salaatteihin.

11.6.2020 18:01

Halloumijuusto on suosittua grillattavaa. Jos sitä grillaa esimerkiksi suoraan ritilällä, tulos saattaa olla se, että juusto kärähtää pinnasta ja jää hieman sitkeäksi.

Helsingin Vanhassa Kauppahallissa toimiva juustokauppa Juustoansa muistuttelee Twitterissä parhaasta tavasta grillata halloumia.

– Muistattehan rakkaat grillaajat, että halloumi grillataan kokonaisena ja sitten vasta siivutetaan, twiitissä kerrotaan.

Juustokaupan mukaan juusto pitää näin hyvin makunsa ja pehmeän ominaisuutensa.

Tomaatin kanssa tulee herkkua

Kerroimme aiemmin myös erityisen herkullisesta tavasta paistaa halloumi. Samaa ohjetta voi mukailla myös grillatessa, esimerkiksi folionyyteissä.

Ohjeessa halloumia paistetaan pannulla tomaattiviipaleiden päällä. Tulos on todella herkullinen. Yhtä hyvin folionyyttiin voi laittaa yllä mainitun reseptin aineksia: tomaattia, halloumia, sipulia, chiliä ja valkosipulia.

Varsinkin satokauden uudet tomaatit ovat maukas makupari halloumille.

Halloumi sopii hyvin myös vartaisiin. Esimerkiksi makeat hedelmät ja suolainen halloumi on loistava yhdistelmä, kuten tässä ohjeessa kerrotaan.

Lisää halloumireseptejä:

Halloumivartaat

Ananas-halloumivartaat

Halloumi-burger

Kokonaisen halloumin voi paistaa myös foliossa mausteiden kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit