Hansin kotona ISTV:ssä: Järjettömän hyvä herkku uusista perunoista – tähän jäät koukkuun! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hansin kotona ISTV:ssä: Järjettömän hyvä herkku uusista perunoista – tähän jäät koukkuun!

Julkaistu: 28.5. 14:06, Päivitetty 28.5. 19:36

Hans Välimäki kokkaa toukokuussa suoraan kotikeittiöstään arkeen sopivia ruokia.

Hans Välimäki aloitti toukokuun alussa suorat lähetykset kotikeittiöstään. Arkipäivinä ISTV:ssä nähtävissä lähetyksissä Hans valmistaa arkeen ja toisinaan juhlaankin sopivia herkkuja.

Ideana on, että katsojat voivat itse valmistaa lähetyksissä kokattavia ruokia omassa keittiössään noin vartin kestävän esikokkauksen jälkeen.

Hansin keittiössä vierailut myös tunnettuja vieraita, joiden kanssa on käyty keskusteluja kokkauksen lomassa muun muassa ruoanlaittoon liittyvistä aiheista.

Torstaina Hansin kanssa kokkaa ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki. Kokkauslistalla on muun muassa uusia perunoita ja makkaraa.

Viimeisessä Hansin kotona -lähetyksessä perjantaina 29. toukokuuta valmistetaan lasagne mozzarellalla sekä mausteista tomaattisalaattia.

Näet kaikkien lähetyksissä kokattavien ruokien ainesosat ja reseptit sekä videotallenteet IS Ruokalan sivuilta täältä.

Hansin kotona -lähetykset nähdään toukokuussa ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Ssämien perunatäyte

  • 12 kpl uusia perunoita, tilli-suolavedessä kypsiksi keitettynä

  • 60 g ruskistettua voita

  • 2 kananmunaa, kovaksi keitettynä

  • 2–3 rkl ruohosipulia

  • 1 salaattisipuli, hienonnettuna

  • 2–3 rkl Creme Fraiche, vaahdoksi vatkattuna

  • 2 tl tilliä hienonnettuna

  • suolaa ja pippuria

Päälle

  • 4 tl muikun tai muun kalan mätiä

  • tillinoksa

  • 6–8 kpl gem-salaatin lehtiä

Hienonna hieman jäähtynyt peruna haarukalla. Sulata kattilassa voi ja kuumenna, kunnes se alkaa ruskistua. Ota sivuun ja lisää ruskistettu voi murskatun perunan joukkoon. Perään loput ainekset (paitsi mäti ja ne lehdet). Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Aseta massa kauniisti lusikalla gem-salaatinlehden sisään, koristele mädillä ja tillillä. Mausta salaatinlehdet tilkalla ssäm-kastiketta. Tarjoile.

Kastike ssämeille

  • 2 kpl koviksi keitettyjen kananmunien keltuaisia

  • 1 rkl suomalaista perussinappia

  • 1 tl väkiviinaetikkaa

  • sokeria ja suolaa

  • 1 dl kermaa

Sekoita keltuaiset, etikka, sokeri ja suola. Lisää seoksen joukkoon kerma samalla voimakkaasti sekoittaen. Tarkista maku ja tarjoile ssämien kanssa

Anopin silli

  • 1 kpl matjessillifile, kotimainen

  • 1 prk creme fraiche, vaahdotettuna

  • 1 punasipuli, kuorittuna ja ohuiksi renkaiksi leikattuna

  • tilliä ja ruohosipulia koristeeksi

Leikkaa kotimainen matjesfile pieniksi paloiksi. Aseta lautaselle. Levitä vaahdotettu creme fraiche sillipalojen päälle tasaiseksi kerrokseksi, lisää punasipulirenkaat, tilli ja ruohosipuli. Aseta komeus pakastimeen tekeytymään puoleksi tunniksi. Tarjoile sen jälkeen snapsin (helsinkiläinen akvaviitti tai muu suomalainen viina) sekä keitettyjen uusien perunoiden ja voinokareen kera. Myös kuminajuusto ruotsalaisittain näkkileivän kera on pistämätön yhdistelmä.

Ihan tuli tukholmalaisravintola Prinseniä ikävä tätä reseptiä kirjoittaessa...

Sannan raikas perunasalaatti ja grillattuja tuoremakkaroita

  • 1 kg pieniä varhaisperunoita

  • 4 kevätsipulia

  • 10 retiisiä

  • 3 dl piimää tai maustamatonta kauravälipalaa

  • 1 nippu hienonnettua tilliä

  • 2 rkl raastettua piparjuurta

  • 1 tl suolaa

  • ½ sitruunan raastettu kuori (mielellään luomu)

Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tillillä maustetussa vedessä. Jäähdytä perunat. Voit käyttää myös edellisen päivän ns. pormestarin menusta mahdollisesti yli jääneitä pikkupottuja. Hienonna kevätsipulit. Pese retiisit ja niiden naatit, viipaloi ja hienonna myös naatit. Naatit voi hienontaa kastikkeen joukkoon – tai sitten voit ihan vapaasti myös jättää ne käyttämättä.

Sekoita piimän (tai maidottomaan versioon kauravälipalan) joukkoon tilli, suola ja sitruunan raastettu kuori. Yhdistä kaikki ainekset hillopurkissa ja ravista.

Tuoremakkarat

  • 800 g erilaisia tuoremakkaroita

  • 1 kuorittu ja pilkottu sipuli

  • 2 laakerinlehteä

  • 1l vettä

Kiehauta vesi, laakerinlehdet ja sipuli. Lisää makkarat ja kypsennä miedolla lämmöllä ne kypsiksi. Nosta makkarat vedestä talouspaperin päälle kuivumaan. Grillaa makkarat ja tarjoile hyvän sinapin ja Sannan perunasalaatin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit