Hansin kotona ISTV:ssä: Tajuttoman hyvä vihreä kasviscurry - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hansin kotona ISTV:ssä: Tajuttoman hyvä vihreä kasviscurry

Julkaistu: 25.5. 14:33, Päivitetty 25.5. 19:37

Hans Välimäki kokkaa toukokuussa suoraan kotikeittiöstään arkeen sopivia ruokia.

Hans Välimäki aloitti toukokuun alussa suorat lähetykset kotikeittiöstään. Arkipäivinä ISTV:ssä nähtävissä lähetyksissä Hans valmistaa arkeen ja toisinaan juhlaankin sopivia herkkuja.

Maanantaina Hans valmistaa vihreää currya, marinoituja kaurapaloja ja parsaa.

Viimeisellä Hansin kotona -lähetysten viikolla keittiössä nähdään myös tunnettuja vieraita.

Apukokkeina Antti Reini ja Jan Vapaavuori

Tiistaina keittiöön saapuu näyttelijä Antti Reini, jonka kanssa kokataan kreikkalaista fetakanaa. Keskiviikkona vieraana nähdään pormestari Jan Vapaavuori. Silloin valmistetaan lähiruokaa Helsingistä.

Torstaina Hansin kanssa kokkaa ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki. Kokkauslistalla on uusia perunoita ja makkaraa.

Viimeisessä Hansin kotona -lähetyksessä perjantaina 29. toukokuuta valmistetaan lasagne mozzarellalla sekä mausteista tomaattisalaattia.

Katsojat voivat itse valmistaa lähetyksissä kokattavia ruokia omassa keittiössään noin vartin kestävän esikokkauksen jälkeen.

Näet kaikkien lähetyksissä kokattavien ruokien ainesosat ja reseptit sekä videotallenteet IS Ruokalan sivuilta täältä.

Hansin kotona -lähetykset nähdään toukokuussa ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Vihreää currya, marinoituja kaurapaloja ja parsaa

Vihreä currytahna

  • 4–6 kpl vihreitä chilejä

  • 2 salottisipulia kuorittuina ja pilkottuina

  • 1 pala inkivääriä raastettuna

  • 2–3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuna

  • 2 sitruunaruohoa murskattuna

  • 2 limen mehu ja kuori

  • 6 kaffirlimen lehteä tai 2 limen kuori

  • 1 tl korianterin siemeniä murskattuna

  • 1 tl jauhettua kuminaa

  • 3–4 rkl kalakastiketta

  • 3–4 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi morttelilla, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

  • 400 g kaurapaloja, maustamaton

  • 1–2 kuorittua ja siivutettua keltasipulia

  • 1–2 murskattua ja kuorittua valkosipulinkynttä

  • 200 g vihreää parsaa kuorittuna, suolavedessä esikeitettynä ja pilkottuna

  • 1–2 paksoita pestyinä ja pilkottuina

  • 4–5 rkl hyvää kookosmaitoa

  • 3–4 rkl paahdettua seesamöljyä

  • 4–5 rkl basilikaa/thaibasilikaa

  • 3–4 rkl punaista currytahnaa resepti alla

  • 2–3 rkl tummaa sokeria/palmusokeria

  • limen mehua maun mukaan

  • 3–4 rkl korianteria

  • 3–4 rkl öljyä

Kuumenna öljy. Lisää öljyn joukkoon sipuli, valkosipuli ja currytahna. Kypsennä 1–2 min, lisää pilkotut parsat, paksoi, kookosmaito, paahdettu seesamöljy, mausteet ja sokeri.

Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos seos on liian sakeaa. Lisää marinoidut, paistetut kaurapalat ja sekoita, kuumenna sekä tarkista maku.

Lisää curryn pinnalle lopuksi yrtit ja tarjoile kookosriisin kera.

Kaurapalojen marinadi

3–4 rkl soijaa (kevytsuolaista jos on)

2–3 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

1 rkl tummaa sokeria tai vaahterasiirappia

1–2 rkl paahdettua seesamöljyä

2–3 kpl valkosipulin kynttä raastettuina tai murskattuina

3–4 rkl öljyä

3–4 rkl öljyä paistamiseen

Sekoita ainekset, paitsi kaurapalat, kulhossa. Poista kaurapaloista ylimääräinen neste esimerkiksi valuttamalla kuutioita talouspaperin päällä.

Lisää valutetut kaurapalakuutiot marinadin joukkoon ja anna maustua 15–20 min. Nosta kaurapalat varovasti marinadista.

Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista kaurapalat kauniin kellanruskeiksi, nosta ne talouspaperin päälle valumaan ja odottamaan curryn valmistumista. Kaurapalojen sijaan voit myös käyttää tofua, mutta tällä kertaa teemme intialaisen perinneruoan kotimaisesta viljasta.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit