Hansin kotona ISTV:ssä: Nyt kokataan fish & chips ja herkkukastike – vieraana Sami Yaffa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hansin kotona ISTV:ssä: Nyt kokataan fish & chips ja herkkukastike – vieraana Sami Yaffa

Julkaistu: 22.5. 15:05

Hans Välimäki kokkaa toukokuussa kotikeittiöstään arkeen sopivia ruokia.

Hans Välimäki aloitti toukokuun alussa suorat lähetykset kotikeittiöstään. Arkipäivinä ISTV:ssä nähtävissä lähetyksissä Hans valmistaa arkeen ja toisinaan juhlaankin sopivia herkkuja.

Ideana on, että katsojat voivat itse valmistaa lähetyksissä kokattavia ruokia omassa keittiössään noin vartin kestävän esikokkauksen jälkeen.

Hansin keittiössä vierailee myös tunnettuja vieraita, joiden kanssa keskustellaan kokkauksen lomassa muun muassa ruoanlaittoon liittyvistä aiheista. Apukokkeina ovat toimineet muun muassa Kasmir, meteorologi Anniina Valtonen, Jannika B ja Niko Kivelä.

Perjantaina apukokkina toimi Sami Yaffa. Sami ja Hans valmistivat viikonloppuun täydellisesti sopivaa ruokaa, fish & chipsit sekä remouladekastiketta.

Täydellistä ruokaa viikonloppuun

Viikonloppuun sopivia herkkuruokia ovat esimerkiksi myös Hansin keittiössä valmistetut parmesaanikana, raparperipiirakka ja herkkuperunat paistetun kalan kanssa. Lisäksi vaniljapavlova on herkullinen kesäpöydän jälkiruoka.

Toukokuun viimeisellä viikolla vieraina nähdään Antti Reini, Jan Vapaavuori ja ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki.

Näet kaikkien lähetyksissä kokattavien ruokien ainesosat ja reseptit sekä videotallenteet IS Ruokalan sivuilta täältä.

Hansin kotona -lähetykset nähdään toukokuussa ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Fish & chips

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 3 dl riisijauhoja ja hieman enemmän kalojen käsittelyyn

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl hunajaa

  • 3 dl vichyä tai votkaa

  • 3 dl lager-olutta

  • 1-2 l rypsiöljyä friteeraukseen

  • 3-4 vaalean kalan filettä (esimerkiksi ahven, kuha, siika tai turska.)

  • suolaa ja pippuria

  • sitruunaa

Yhdistä jauhot, riisijauho ja leivinjauhe. Lisää vichy (tai votka) ja hunaja. Sekoita. Ei haittaa, jos taikinaan jää vähän klumppeja.

Lisää aivan lopuksi olut, sekoita varovasti ja kaada taikina ladattuun sifonipulloon. Anna taikinan asettua kylmässä 30 min. ennen käyttöä.

Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Pyörittele ne riisijauhoissa. Kuumenna öljy 180-asteiseksi.

Pursota sifonista taikinaa kalafileiden päälle, lisää kulhosta hieman extrataikinaa kalafileiden päälle ja paista ne kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.

Nosta kalat talouspaperin päälle valumaan hetkeksi ja tarjoile ne rapeiden ranskanperunoiden ja sitruunaviipaleiden mallasviinietikan ja remouladekastikkeen kera.

Jos joku ihmetteli tuota sifonin käyttöä, niin se tuo taikinakuoreen kuohkeutta. Voit luonnollisesti tehdä leivityksen myös ilman sifonia. Pyöritä kananpalat ensin riisijauhoissa ja sitten dippaa ne taikinaan.

Ranskanperunat

  • 1 kg Rosamunda-perunaa

  • suolaa

  • 1 l vettä

  • 1 dl perunajauhoja

  • öljyä perunoiden paistamiseen

Leikkaa perunat tangoiksi. Huuhdo perunoita juoksevan kylmän veden alla pari minuuttia tärkkelyksen irrottamiseksi.

Kiehauta vesi ja suola.

Aseta perunatangot kiehuvaan veteen ja keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Nosta ne varovasti reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Kuumenna öljy 130-asteiseksi ja aseta perunat kattilaan kuumaan rasvaan kypsymään, kunnes ne saavat hieman väriä. Ota sivuun, nosta taas talouspaperin päälle valumaan, anna jäähtyä ja laita potut jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Tämän voit tehdä ennen varsinaista kalan paistoa, eli suunnilleen samaan aikaan kun teet kalalle frittitaikinan.

Kuumenna öljy tämän jälkeen 190-asteiseksi ja ota perunat suoraan jääkaapista ja aseta ne kuuman öljyn joukkoon paistumaan. Ne ovat valmiita, kun ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

Mausta suolalla ja tarjoile välittömästi kalan, sitruunalohkon ja Remoulade-kastikkeen kanssa.

Remoulade

  • 2 dl majoneesia

  • 2 tl ranskalaista sinappia

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 2 tl raastettua piparjuurta

  • 3 rkl minikurkkua, hienonnettuna

  • 3 rkl puna- tai salottisipulia, hienonnettuna

  • 3 rkl kapriksia, hienonnettuna

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 3 rkl tilliä, hienonnettuna

  • 3 rkl ruohosipulia, hienonnettuna

  • 1 tl Tabascoa

  • 1 raastettu valkosipulinkynsi

  • mustapippuria rouhittuna

Pilko kaikki ainekset hienoksi ja sekoita keskenään. Anna kastikkeen vetäytyä kelmulla peitettynä jääkaapissa pari tuntia, tarkista maku ja tarjoile.

Herkullinen kastike säilyy jääkaapissa muutamia päiviä ja sopii myös lihan kaveriksi.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit