Superherkullista jäätelöä vain kolmesta aineksesta – jäätelökonetta ei tarvita! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Superherkullista jäätelöä vain kolmesta aineksesta – jäätelökonetta ei tarvita!

Julkaistu: 24.5. 13:05

Tätä ohjetta voi maustaa mielensä mukaan.

Tämä herkullinen cookies and cream -jäätelö eli keksinmakuinen itse tehty kermajäätelö valmistuu vain kolmesta aineesta.

Jäätelön valmistamiseen tarvitset kermaa, kondensoitua maitoa sekä täytekeksejä. Näiden yhdistelmällä saat valmistettua ihanan jäätelön ilman jäätelökonetta.

Kondensoitu maito on säilykepurkkiin pakattua makeutettua maitotiivistettä. Halutessasi makeampaa jäätelöä, voit lisätä kondensoidun maidon määrää. Suosittelen maistamaan jäätelömassaa ennen jäätelön pakastamista, jotta saat juuri niin makeaa jäätelöä kuin itse haluat.

Tällä samalla jäätelöreseptillä voit valmistaa erimakuisia jäätelöitä lisäämällä jäätelömassan joukkoon esimerkiksi suklaata, hilloja tai kinuskia.

Itse tehty kolmen aineen keksijäätelö

  • 4 dl vispikermaa

  • ½ prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa

  • 150 g täytekeksejä

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi vatkauskulhossa.

  2. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa ainekset sekaisin.

  3. Laita keksit pakastepussiin ja murskaa ne pussin sisällä. Lisää keksimurska jäätelömassan joukkoon, mutta jätä hieman keksimurskaa vielä jäätelön koristeluun.

  4. Sekoita jäätelömassa lastalla. Maista jäätelömassaa ja lisää halutessasi kondensoitua maitoa tuomaan lisää makeutta jäätelöön.

  5. Lusikoi jäätelö sopivan kokoiseen astiaan ja ripottele päälle loput keksimurskat.

  6. Suojaa astia kannella tai esimerkiksi foliolla.

  7. Nosta jäätelöastia pakastimeen vähintään muutaman tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit