Hansin kotona ISTV:ssä: Nyt on herkku! Näin tehdään mahtava parmesaanikana - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hansin kotona ISTV:ssä: Nyt on herkku! Näin tehdään mahtava parmesaanikana

Julkaistu: 21.5. 15:05

Hans Välimäki kokkaa toukokuussa kotikeittiöstään arkeen sopivia ruokia.

Hans Välimäki aloitti toukokuun alussa suorat lähetykset kotikeittiöstään. Arkipäivinä ISTV:ssä nähtävissä lähetyksissä Hans valmistaa arkeen ja toisinaan juhlaankin sopivia herkkuja.

Katsojat voivat itse valmistaa lähetyksissä kokattavia ruokia omassa keittiössään noin vartin kestävän esikokkauksen jälkeen.

Arkipäivisin lähetykset nähdään livenä. Helatorstaina, yleisen vapaapäivän kunniaksi Hans valmistaa videolla mahtavaa parmesaanikanaa ja vihreää salaattia.

Perjantaina keittiöön saapuu vieraaksi Sami Yaffa. Silloin Hansin keittiössä kokataan täydellistä viikonloppuruokaa, fish & chips sekä remouladekastiketta.

Näet kaikkien lähetyksissä kokattavien ruokien ainesosat ja reseptit sekä videotallenteet IS Ruokalan sivuilta täältä.

Hansin kotona -lähetykset nähdään suorana ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Parmesaanikanaa ja vihreää salaattia

  • 600 g kananpojan koipireisi, maustamaton

  • suolaa

  • pippuria

  • 2–3 kpl raastettua valkosipulinkynttä

  • 1–2 rkl oliiviöljyä

Poista koipireisistä luut ja leikkaa kanat hieman pienemmiksi paloiksi.

Hiero niiden pintaan öljyä, suolaa, pippuria ja raastettua valkosipulia.

Anna maustua kelmulla peitettynä huoneenlämmössä puolisen tuntia, leivitä ja paista rapeiksi.

Leivitys:

  • 2–3 dl vehnäjauhoja

  • 2–3 kananmunaa

  • 4–5 rkl vettä

  • 3–4 dl korppujauhoa

(Vieläkin rapeamman tuloksen saat, jos korvaat tavalliset korppujauhot pankojauhoilla. Sitä saa parhaiten aasialaisista ruokakaupoista.)

Kasta kananpalaset ensin vehnäjauhoihin, yhdistä kananmunat ja vesi sekä sekoita kevyesti.

Kasta jauhotetut kananpalat sen jälkeen kananmuna-vesiseokseen ja lopuksi vielä korppujauhoihin.

Paista leikkeet sen jälkeen pannulla kullankeltaisiksi reilussa voi-öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille viimeistelyä varten.

Tomaattikastike

  • 2–3 kpl salottisipulia kuorittuna ja pilkottuna

  • 3–4 kpl valkosipulinkynttä, kuorittuna ja murskattuna

  • 3–4 rkl oliiviöljyä

  • 1–2 kpl punainen chili, siemenet poistettuna ja hienonnettuna

  • 2–3 rkl tomaattipyree

  • 250 g tomaattimurska

  • 2–3 kpl tuore tomaatti, murskattuna

  • 2–3 dl vettä

  • 2–3 rkl sokeria

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 2 tl suolaa

  • timjamia maun mukaan

  • ½ tl cayennepippuria

  • punaista chiliä hienonnettuna maun mukaan

Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli, salottisipuli, tomaattimurska, murskatut tuoreet tomaatit, tomaattipyree ja punainen chili.

Kuullota ja lisää joukkoon etikka, sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutista kahteen tuntiin.

Mitä pidempään maltat kanoja keittää, sitä rikkaampi maku kastikkeeseen tulee. Voit lisätä vettä tarvittaessa.

Annostele reilu lusikallinen kastiketta kanojen päälle, sen päälle mozzarella ja lopuksi reilusti raastettua parmesaania ja gratinoi 180-asteessa uunissa, kunnes mozzarella on sulanut ja parmesaani saanut hieman väriä.

Koristele rucolalla ja basilikalla, tarjoile tagliatellen ja tomaattikastikkeen sekä raikkaan salaatin kera.

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 2 sitruunan mehu

  • 1 tl dijonsinappia

  • 1 tl hunajaa

  • 1–2 valkosipulia, kuorittuna ja murskattuna

  • suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai vispilällä sekaisin.

Tarjoile hyvän vihreän salaatin kera.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit