Hansin kotona ISTV:ssä: Herkullinen kesäkalakeitto – vieraana näyttelijä Mimosa Willamo - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hansin kotona ISTV:ssä: Herkullinen kesäkalakeitto – vieraana näyttelijä Mimosa Willamo

Julkaistu: 19.5. 15:05, Päivitetty 19.5. 20:37

Hans Välimäki kokkaa toukokuussa suoraan kotikeittiöstään arkeen sopivia ruokia.

Hans Välimäki aloitti toukokuun alussa suorat lähetykset kotikeittiöstään. Arkipäivinä ISTV:ssä nähtävissä lähetyksissä Hans valmistaa arkeen ja toisinaan juhlaankin sopivia herkkuja.

Katsojat voivat itse valmistaa lähetyksissä kokattavia ruokia omassa keittiössään noin vartin kestävän esikokkauksen jälkeen.

Lähetyksissä käy myös tunnettuja vieraita. Tiistaina 19. toukokuuta keittiöön saapuu näyttelijä Mimosa Willamo.

Herkullinen soppa

Mimosa ja Hans valmistavat herkullisen bouillabaissen. Tähän kesäkalakeittoon voi käyttää mitä tahansa kalaa.

Keskiviikkona 20. toukokuuta valmistetaan purjehdusruokaa Tapio Lehtisen kanssa.

Näet kaikkien lähetyksissä kokattavien ruokien ainesosat ja reseptit sekä videotallenteet IS Ruokalan sivuilta täältä.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Suomalainen ”bouillabaisse”

  • 4 naattiporkkanaa pestynä ja pilkottuna

  • 1 kukkakaali pilkottuna

  • 8–10 varhaisperunaa pestyinä ja puolitettuina. Jos ne ovat kovin suuria, niin neljään osaan leikattuina

  • ½ puntti kevätsipulia pilkottuna

  • 1–2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuna

  • 1 dl puolitettuja kirsikkatomaatteja tai 2 tomaattia sisukset poistettuina

  • 1 l vettä

  • 1–2 tl suolaa

  • pippuria

  • 3–4 rkl öljyä tai voita

  • pieni pala punaista chiliä

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 2 laakerinlehteä

  • 2–3 dl pakasteherneitä

  • 2–3 rkl voita tai margariinia

  • 2–3 dl kermaa tai kaurakermaa

  • 400–600 g mitä tahansa kalaa ruodottomana ja paloiteltuna

  • 500 g sinisimpukoita pestynä

  • 2 rkl tilliä silputtuna

  • 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna

  • 2 rkl korianteria

  • 2 rkl ruohosipulia pilkottuna

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli, peruna ja chili.

Kuullota hetki.

Lisää vesi, nosta kiehumaan ja lisää sen jälkeen porkkanat, kevätsipuli, laakerinlehdet ja kukkakaali. Kiehauta vihannekset lähes kypsiksi.

Lisää joukkoon sinisimpukat ja kun ne ovat täysin avautuneet, lisää mukaan herneet, voi, suurin osa kermasta tai kaurakermasta ja kala. Kiehauta hetki.

Nosta kesäkalakeitto hetkeksi sivuun ja kokeile ovatko vihannekset kypsiä.

Jos vihannekset ovat kypsiä, lisää loppu kerma/kaurakerma ja yrtit. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria.

Tarjoile hyvä juureen leivotun leivän kera.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit