Helpot salaatit, joissa on kunnolla proteiinia – kana-pastasalaatin herkkukastike maistuu kaikille - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Helpot salaatit, joissa on kunnolla proteiinia – kana-pastasalaatin herkkukastike maistuu kaikille

Kvinoassa on valtavasti proteiineja. Salaatin maustaa uunissa paprikoiden kanssa maustunut öljy.

Julkaistu: 16.5. 11:30

Keväällä maistuu taas salaatti. Jotta salaatista saa kokonaisen täyttävän aterian, siinä täytyy olla tarpeeksi proteiinia ja syötävää.

Kvinoasalaatin maustaa ihana uunista makeutta hakenut paprika. Kana-pastasalaatti currykastikkeella on koko perheen retroherkku.

Lämmin kikhernesalaatti on maukas ja sopii kanan tai kalan lisukkeeksi mutta riittää lounaaksi sellaisenaankin.

Kanasalaattiin voi myös käyttää kanasuikaleita, kun ne paistaa oliiviöljyssä ja maustaa suolalla.

Kanasalaatti

  • n. 250 g pastaa

  • 200 g valmiita kanaviipaleita

  • 1 purjo tai kevätsipulia

  • 1 omena

  • ½ kerä jäävuorisalaattia

  • 1 prk maissia

  • 1 pieni purkki vihreitä

  • kivettömiä oliiveja

Currykastike

  • 200 g kermaviiliä

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

  • 0,5 rkl curryjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • mustapippuria

  • leipää

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jätä jäähtymään. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa 10–15 senttimetriä purjon vartta (tai 3 kevätsipulinvartta) ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Valuta maissi. Poista salaatista päällimmäiset lehdet ja leikkaa puolikas paksuiksi suikaleiksi.

Sekoita jäähtynyt pasta ja kanaviipaleet ja kaikki salaattiainekset. Kaada joukkoon kastike ja sekoita. Tarjoa hyvän leivän kera.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4

Lämmin kikhernesalaatti

  • 200 g vihreitä papuja

  • 2 tlk kikherneitä

  • oliiviöljyä

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 tl savupaprika- tai paprikajauhetta

  • mustapippuria

  • 200 g fetaa

  • 80 g babypinaattia

  • lehtipersiljaa

Poista pavuista kannat ja keitä suolatussa vedessä noin 8 minuuttia, kunnes pavut ovat kiinteän kypsiä. Jätä ne kuumaan veteen odottamaan.

Kaada pannulle oliiviöljyä ja valutetut ja huuhdellut kikherneet, mausta suolalla, savupaprikalla ja mustapippurilla.

Paahda herneitä hetki ja lisää joukkoon pinaatinlehdet. Pyörittele pannulla, kunnes pinaatit pehmenevät.

Valuta vihreät pavut. Sekoita kikherneseos ja pavut tarjoiluastiassa. Ripottele päälle feta. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoa heti.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4

Kvinoassa on valtavasti proteiineja. Salaatin maustaa uunissa paprikoiden kanssa maustunut öljy.

Kvinoasalaatti

  • 4 dl kvinoaa

  • 2 punaista paprikaa

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1 punasipuli

  • n. 100 g cashewpähkinöitä

  • 1 rasia versosalaattia

  • 1 ruukku rapeaa lehtisalaattia

  • oliiviöljyä

  • 1 sitruuna

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi, sekoita niihin öljy ja suola, levitä pellille leivinpaperille ja nosta uuniin paahtumaan 30 minuutiksi.

Valmista 4 dl kvinoajyviä pakkauksen ohjeen mukaan ja jätä jäähtymään.

Hienonna punasipuli. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja makua.

Sekoita kvinoa ja paprikat öljyineen, lisää ripaus oliiviöljyä ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Lisää pähkinät ja punasipuli.

Aseta salaatit tarjoilualustalle ja kvinoasalaatti päälle. Voit tarjota salaatin kylmänä tai lämpimänä.

Valmistusaika: 45 minuuttia

Annoksia: 4

IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit