8 hyvää soosia tai vokkia nuudeleiden kylkeen – nopeaa, helppoa ja yksinkertaisesti herkullista - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

8 hyvää soosia tai vokkia nuudeleiden kylkeen – nopeaa, helppoa ja yksinkertaisesti herkullista

Kokosimme herkullisia kastikeohjeita, jotka sopivat nuudeleiden kylkeen.

Nuudeliruoat ovat nopeita valmistaa.­

13.5.2020 15:21

Nuudelit ovat todellista pikaruokaa. Ne ovat myös edullisia ja säilyvät pitkään. Monista marketeista löytyy myös useita erilaisia nuudelivaihtoehtoja.

Välillä voi riittää vain sekin, että esimerkiksi riisinuudeleiden kylkeen pyöräyttää pannulla öljyssä nopeasti ja lennossa vokin jääkaapista löytyvistä vihanneksista.

Vihannekset voivat jäädä mukavan rapsakoiksi ja ruoan voi viimeistellä esimerkiksi paahdetuilla pähkinöillä. Erityisesti cashew-pähkinät sopivat moneen ruokaan loistavasti.

Lisäksi seesamiöljy ja lime ovat ihania mausteita kaikenlaisiin vokkeihin ja nuudeliruokiin.

Helpot maapähkinänuudelit

Jos kaipaa runsaasti kasviksia sisältävän, herkkullisen nuudeleiden kanssa sopivan vokin ohjetta, viime vuonna julkaistussa, Elina Innasen kirjoittamassa Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit (Kosmos 2019) on täydellinen vaihtoehto.

Kerroimme kirjasta sen ilmestymisen aikoihin. Jutussa oli resepti 20 minuutissa valmistuviin Helppoihin maapähkinänuudeleihin.

Paistettuna tai keitossa

Kokosimme Ruokalan reseptiarkistosta myös muita herkullisia nuudeliruokien ohjeita. Kaikkia reseptejä voi varioida itselleen sopiviksi, jättää joitakin aineksia pois tai lisätä omia lempituotteita.

Yksi raikas vaihtoehto ovat paistetut nuudelit, joissa maistuvat limetti ja inkivääri. Paistettu tofu maapähkinäkastikkeessa on myös herkullinen ruoka.

Teresa Välimäen lihapyörykät broilerin jauhelihasta kypsennetään chilillä ja sitruunaruoholla maustetussa kookosliemessä. Ne sopivat erittäin hyvin esimerkiksi nuudeleiden kanssa.

Lämpimät nuudelikeitot taas sopivat hyvin vilpoisiin päiviin, kun kunnon kevätsäästä voi vain haaveilla.

Paistetut nuudelit

Teresa Välimäen broileripullat kookosliemessä

Paistettua tofua maapähkinäkastikkeessa

Thaimaalainen nuudelisalaatti

Nakki-kasvisvokki

Miso-nuudelikeitto

Tulinen nuudelikeitto

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit