Hansin kotona ISTV:ssä: Vieraana Kasmir ja kokkauslistalla korealaista popcornkanaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hansin kotona ISTV:ssä: Vieraana Kasmir ja kokkauslistalla korealaista popcornkanaa

Julkaistu: 13.5. 14:13, Päivitetty 13.5. 19:32

Hans Välimäki kokkaa suoraan kotikeittiöstään arkeen sopivia ruokia.

Hans Välimäki aloitti toukokuun alussa suorat livelähetykset kotikeittiöstään. Arkipäivinä nähtävissä lähetyksissä Hans valmistaa arkeen ja toisinaan juhlaankin sopivia herkkuja.

Katsojat voivat itse valmistaa saman annoksen omassa keittiössään noin vartin kestävän esikokkauksen jälkeen.

Lähetyksissä keskustellaan myös tunnettujen vieraiden kanssa muun muassa ruoanlaittoon liittyvistä aiheista.

Keskiviikkona Hansin vieraaksi saapuu artistina tunnettu Kasmir. Kasmir, eli Thomas Kirjonen on itsekin alkuperäiseltä ammatiltaan kokki. Hans ja Kasmir valmistavat korealaistyyppistä popcornkanaa.

Ohjeessa kana uppopaistetaan, mutta reseptin lopussa on myös vaihtoehto uppopaistamiselle. Vaihtoehtoisessa ohjeessa kana kypsennetään uunissa.

Torstaina Hansin listalla on flatbread ja raparperipiirakka. Perjantaina vieraana nähdään André Wickström.

Löydät kaikkien lähetyksissä kokattavien ruokien ainesosat, reseptit sekä videotallenteet IS Ruokalan sivuilta täältä.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Korean style popcorn chicken

  • 500 g broilerin rintafilettä, kuutioituna ja kylmässä vedessä huuhdeltuna ja talouspaperin päällä kuivattuna

  • 1 rkl riisiviini- /valkoviinietikkaa

  • 2 tl jauhettua inkivääriä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1,5 dl perunajauhoja tai Maizena-jauhoja

  • 1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Sekoita keskenään etikka, inkivääri, suola ja pippuri ja hiero mausteseos kananpaloihin.

Kuumenna öljy 175-asteeseen.

Pyörittele kananpalat perunajauhoissa ja uppopaista kullanruskeaksi. Nosta talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen rasva pois.

Kuumenna kastike ja pyöritä kananpalat kastikkeessa kauttaaltaan.

Aseta kulhoihin ja koristele tuoreella korianterilla ja kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä.

Kastike

1 dl ketsuppia

2–3 rkl chilikastiketta (esim srirachaa) tai gochujangia

2–3 rkl hunajaa

1 rkl raastettua inkivääriä

1 dl vettä

2 rkl kalakastiketta tai soijaa

3–4 rkl paahdettua seesamiöljyä

2 raastettua valkosipulinkynttä

1–2 kpl punaista chiliä pilkottuna

Viimeistelyyn:

2–3 rkl silputtua korianteria

2–3 rkl silputtua kevätsipulia

2–3 rkl seesaminsiemeniä

Yhdistä kattilassa ketsuppi, vesi, hunaja, inkivääri, soija/kalakastike, valkosipuli ja chili.

Keitä, kunnes seos hieman paksuuntuu ja tarkista maku.

Pyöräytä kananpaloja kastikkeessa ja tarjoile.

Vaihtoehto uppopaistamiselle:

  • 0,5 l piimää tai kauraruokakermaa

  • 200 g korppujauhoja

  • 200 g murskattuja cornflakseja

Dippaa kananpalat puoleen litraan piimää tai kauramaitoa maustamisen jälkeen.

Yhdistä korppujauhot ja murskatut maissihiutaleet ja pyörittele kananpalat seoksessa.

Asettele kananpalat tämän jälkeen uunipellille ja paista 175–200-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia, kunnes kanapalat ovat kypsiä.

Pyörittele ne sen jälkeen kastikkeessa ja tarjoile kuten yllä mainittu.

Lisukkeeksi keitettyä Jasmin-riisiä.

Hansin kotona ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit