Hansin kotona ISTV:ssä: Siikaa ja ”Sean Connery -kastike” Petteri Ahomaan kanssa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hansin kotona ISTV:ssä: Siikaa ja ”Sean Connery -kastike” Petteri Ahomaan kanssa

Julkaistu: 12.5. 15:05, Päivitetty 12.5. 20:16

Hans Välimäki kokkaa suoraan kotikeittiöstään arkeen sopivia ruokia.

Hans Välimäki aloitti toukokuun alussa suorat lähetykset kotikeittiöstään. Lähetyksissä Hans valmistaa arkeen ja toisinaan juhlaankin sopivia herkkuja.

Katsojat voivat itse valmistaa saman annoksen omassa keittiössään noin vartin kestävän esikokkauksen jälkeen. Lähetyksissä keskustellaan myös tunnettujen vieraiden kanssa muun muassa ruoanlaittoon liittyvistä aiheista.

Maanantaina 11. toukokuuta Hansin kotona vieraili meteorologi Anniina Valtonen. Kokkauslistalla oli spaghettia ja vaniljapavlova.

Tiistaina 12. toukokuuta Hansin vieraaksi saapuu Petteri Ahomaa. Keittiössä valmistetaan siikaa suolakuoressa sekä ”Sean Connery -kastike”.

Keskiviikkona Hansin vieraana nähdään Kasmir ja perjantaina André Wickström.

Löydät kaikkien lähetyksissä kokattavien ruokien ainesosat, reseptit sekä videotallenteet IS Ruokalan sivuilta täältä.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Siikaa suolakuoressa

  • 2 keskikokoista siikaa suomustettuina

  • 1–2 sipulia kuorittuna ja pilkottuna

  • 2–3 rkl voita

  • 4 rkl silputtua tilliä

  • 1 sitruuna ohuiksi siivuiksi leikattuna

  • 1 kg karkeaa merisuolaa

  • 2 munanvalkuaista

  • 1 rkl vettä

  • valkopippuria ja suolaa

Poista kaloista evät ja kidukset. Hauduta sipuli voissa pehmeäksi. Lisää silputtu tilli, mausta suolalla ja valkopippurilla.

Täytä kala sipuliseoksella ja sitruunaviipaleilla.

Sekoita merisuolaan vesi ja valkuaiset. Sekoita cocktail tehosekoittimessa tai käsin. Lisää suolaseosta ohuelti uuninpellin päälle asetellulle leivinpaperille, asettele kalat suolaseoksen päälle ja peitä kalat huolellisesti suolaseoksella.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna levähtää hetki ja nosta kalat tarjoiluastiaan kuoren kera.

Riko kuori varovasti, ettei kalan lihaan joudu ylimääräistä suolaa. Tarjoile hyvän salaatin, keitinperunoiden ja ”Sean Connery -kastikkeen” kera.

Sean Connery-kastike

  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuna

  • 2 rkl raastettua inkivääriä tai ½ tl jauhettuna

  • 2 keltuaista

  • 1tl chilikastiketta

  • suolaa maun mukaan

  • pippuria maun mukaan

  • 2–3 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 tl ranskalaista sinappia

  • 3 dl öljyä

Yhdistä inkivääri, valkosipuli, sinappi, keltuaiset ja chilikastike kulhoon. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen.

Lisää lopuksi etikkaa, suolaa ja pippuria. Tarkista maku ja tarjoile.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit