Hansin kotona ISTV:ssä: Spagettia meteorologi Anniina Valtosen tapaan – jälkkäriksi upea pavlova - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hansin kotona ISTV:ssä: Spagettia meteorologi Anniina Valtosen tapaan – jälkkäriksi upea pavlova

Julkaistu: 11.5. 14:27, Päivitetty 11.5. 20:00

Hans Välimäki kokkaa suoraan kotikeittiöstään arkeen sopivia ruokia.

Hans Välimäki kokkaa Ruokalan lukijoille omasta kotikeittiöstään. Toukokuussa arkipäivisin ISTV:ssä nähtävissä livelähetyksissä valmistetaan arkeen sopivia ruokia.

Lisäksi lähetyksissä nähdään tunnettuja vieraita.

Viime viikolla keittiössä kävivät Arto Nyberg, Niko Kivelä ja Jannika B. Äitienpäivän lähetyksessä keittiöapureina toimivat reippaat lapset. Jaksossa nähtiin pikainen peruskurssi pihvin oikeaoppisesta paistamisesta.

Maanantaina 11. toukokuuta Hansin keittiöön saapuu meteorologi Anniina Valtonen. Kokkauslistalla on spaghetti Valtosen tapaan. Lisäksi valmistetaan herkullinen pavlova.

”Sean Connery -kastiketta”

Tämän viikon muita vieraita ovat tiistaina keittiöön saapuva Petteri Ahomaa, keskiviikkona Kasmir ja perjantaina André Wickström.

Tiistain lähetyksessä valmistetaan siikaa ja ”Sean Connery -kastiketta”.

Katsojat voivat itse valmistaa saman annoksen omassa keittiössään noin vartin kestävän esikokkauksen jälkeen. Näet kaikkien lähetyksissä kokattavien ruokien ainesosat ja reseptit sekä videotallenteet IS Ruokalan sivuilta täältä.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Spaghetti All´ Amatriciana

  • 150 g pekonia kuutioituna

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 3–4 rkl tomaattipyreetä

  • 2 valkosipulinkynttä murskattua

  • 1–2 keltasipulia kuorittuna ja silputtuna

  • ½ punainen chili pilkottuna

  • 1 dl valkoviiniä tai vettä

  • 2–3 rkl punaviinietikkaa

  • timjamia

  • 3–4 rkl oliiviöljyä

  • cayennepippuria

  • suolaa, pippuria

  • 1 tl sokeria

  • 400 g gluteenitonta spagettia

  • basilikaa

  • rucolaa

Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipulisilppu, valkosipuli ja pekonikuutiot. Paista pekoni ja sipuli kullanruskeiksi. Lisää valkoviini, etikka, vesi ja tomaattimurska.

Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, cayennepippuria, sokeria ja timjamia.

Tarkista maku uudelleen.

Keitä pasta kypsäksi pussissa olevan ohjeen mukaan, siivilöi. Lisää pastan joukkoon 2–3 rkl oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria.

Yhdistä kastike ja pasta, annostele lautasille, rouhi vielä päälle hieman mustapippuria, vastaraastettua juustoa sekä lisää basilikaa ja rucolaa sekä pieni tujaus oliiviöljyä.

Mikäli haluat annoksen maidottomana, jätä raastamatta päälle parmesaania tai pecorino romanaa. Kaikissa tapauksissa basilika, rucola ja vastarouhittua mustapippuria.

Pavlova

  • 3 dl kaurakerma (15 %)

  • 0,5 dl sokeria

  • 1 vaniljatanko pituussuunnassa halkaistuna

  • 2–3 keltuaista

  • 2–3 tl maizenaa tai muuta tärkkelystä

  • 2 dl vispautuva (kaura) vaniljakastike

  • 200 g valmismarenkia

  • 400 g mehustettuja marjoja (katso ohje alta)

Kiehauta kauraruoka ja vaniljatanko kattilassa.

Yhdistä keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin. Lisää kuuma kauraruoka-vaniljaseos joukkoon, sekoita ja kuumenna uudelleen, kunnes seos saostuu.

Jäähdytä.

Vispaa vaniljakastike vaahdoksi ja yhdistä jäähtyneeseen vaniljakreemiin.

Kasaa laseihin/kahvikuppeihin pavlova kerroksittain siten, että vaniljakreemiä pohjalle, päälle marenkia, sen päälle mehustettuja marjoja, sen päälle marenkia ja toista, kunnes päällimmäiseksi jää marjakerros.

Aseta jälkiruoat jääkaappiin asettumaan hetkeksi ennen tarjoilua. Nauti.

Mehustettuja marjoja

  • 1 dl vettä

  • 3 dl tuoreita marjoja, vadelmia, mansikoita, mustikoita, karhunvadelmia tai mitä vain marjoja

  • 1 dl hyytelösokeria

  • 1 tähtianis

  • 1 pala sitruunan kuorta

  • 1 siivu inkivääriä

Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Anna maustua muutama minuutti.

Siivilöi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Kaada jäähtynyt liemi marjojen päälle ja sekoita hyvin varovasti.

Laita kylmään mehustumaan.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit