Kokkaa kokkien lohturuoat: Sikke Sumari luottaa ”suklaakakkujen suklaakakkuun”, Teresa Välimäki rikkaisiin ritareihin - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kokkaa kokkien lohturuoat: Sikke Sumari luottaa ”suklaakakkujen suklaakakkuun”, Teresa Välimäki rikkaisiin ritareihin

Tunnetut kokit Sikke Sumari ja Teresa Välimäki jakavat omat lohturuokasuosikkinsa Ilta-Sanomien lukijoiden kanssa.

Sikke Sumarin ”Suklaakakkujen suklaakakku”.­

9.5. 17:03

Kysyimme Ilta-Sanomien lukijoilta korona-arjen parhaita lohturuokavinkkejä. Tässä muutamia poimintoja vastauksista.

– Omenapannukakku (resepti jutun lopussa).

– Mannapuuro ja mansikkakiisseli.

– Feta-parsakaalipiirakka.

– Lettujen paisto auttaa aina!

– Murotaikinapohjainen piiras, jonka täytteenä viinirypälesosetta tai omena-pihlajanmarjasoseiden sekoitus.

– Tonnikalaa ja mummonmuusia sekoitettuna.

– Pannukakku, mansikkahillo ja vaniljakermavaahto.

Pannukakku toistui lukijoiden lohturuokalistoissa.­

– Itse leivottu pullapitko lämpimänä syötynä on edullista ja herkullista!

– Me on tehty karjalanpiirakoita, marjapiirakkaa, pullaa, leipää ja nyt kokeiltiin jopa tehdä itse pastaa.

– Perunapiirakat, joiden päälle laitan munavoita ja itse graavaamaani ihan tuoretta lohta.

– Pataleipä on suosikki numero 1. Myös pannukakut!

– Kermassa haudutettu valkosipulihärkä.

– Makaronivelli suurusteella ja siihen paljon voita ja suolaa.

– Jäätelöä ei voita mikään. Jos ei sitä ole jälkiruoaksi, olo on kuin maansa myyneellä ja tekee mieli hyppiä seinille.

– Suklaa ja jätski. Aamulla puuroa ja pakastemarjoja.

Kokkien lohdut

Myös kokit Sikke Sumari ja Teresa Välimäki kertoivat omista lohturuokaresepteistään.

Sikke luottaa täyteläiseen suklaakakkuun, Teresa Välimäen ykköslohtuherkku on pain perdu, rikkaat ritarit.

– Valmistan tämän edellispäivän leivistä ja muista leivonnaisista. Lisään joukkoon marjoja, hedelmiä ja muuta mitä sattuu lötymään.

– Tällä herkulla lohdutan itseäni nyt, kun en pääse viettämään kesää Lounais-Ranskaan, josta on tullut minulle kuin toinen koti, Teresa Välimäki kertoo.

Sikke Sumarin ”Suklaakakkujen suklaakakku”.­

Sikke Sumarin lohturuokareseptit:

Suklaakakkujen suklaakakku

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 dl sokeritonta kaakaojauhetta

  • 3 dl valkoista sokeria

  • 2 dl fariinisokeria

  • 3 dl tummaa suklaata rouhittuna epämääräisesti

  • 2 dl sulatettua normaalisuolaista voita

  • 4 munaa

  • 1 dl espressoa

Laita kuivat aineet ensin sekaisin kulhossa.

Sitten lisätään voisula, suklaarouhe, munat yksitellen ja lopuksi espresso.

Kakkua paistetaan 180 asteessa 25–30 min.

Ei saa paistaa liikaa, ettei tule kuivaa.

Gluteeniton suklaakakku

  • 200 g tummaa suklaata

  • 120g voita

  • 2 dl tummaa ruokosokeria

  • 2 rkl kaakaojauhetta

  • 3 kananmunaa

  • 1 1/2 dl kuohukermaa

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 20 cm) leivinpaperilla tai voitele ja jauhota vuoka mantelijauholla.

  2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  3. Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi.

  4. Sekoita joukkoon sokeri, kananmunat, kaakaojauho ja kerma.

  5. Kaada seos vuokaan ja paista noin 20-30 minuuttia kunnes kakku on reunoilta noussut ja on keskeltä kiinteähkö.

  6. Tarjoillaan kermavaahdon kera. Namia!

Teresa Välimäen lohturuokaresepti:

Rikkaat ritarit uunissa

  • 6–8 annosta1,5 l eilisen vaalean leivän paloja, eilisiä croissantteja tai pullaa

  • 3 dl marjoja tai hedelmiä paloina

  • 2 dl hilloa (mitä löytyy)

  • 100 g tummaa suklaata rouheena

  • 3 rkl fariinisokeria

  • 1 tl kardemummaa

  • vanukasseos:

  • 0,5 l maitoa

  • 3 kananmunaa

  • 0,5 dl fariinisokeria

  1. Lado leipä-, croissant- ja pullapalat isohkoon uuni- tai piirakkavuokaan.

  2. Lisää väleihin marjoja ja hedelmäpaloja, hilloa ja suklaata.

  3. Ripottele päälle fariinisokeri, johon on sekoitettu kardemumma.

  4. Vatkaa kulhossa maidon joukkoon kananmunat ja sokeri. Kaada seos vuokaan ja painele aineksia niin, että ne kostuvat hyvin.

  5. Anna vanukasseoksen imeytyä hetki ja paista pullavanukasta 180-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

  6. Tarjoa hieman jäähtyneenä jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Vinkki: Tämän voi hyvin tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi ja nostaa jääkaappiin kelmulla peitettynä. Aamulla on helppoa laittaa vain vuoka suoraan kuumaan uuniin.

Ilta-Sanomien lukijan resepti:

Omenapannukakku

  • 0,5 litraa maitoa

  • 0,5 litraa maustamatonta jogurttia

  • 1–2 teelusikallista suolaa

  • 2 ruokalusikallista sokeria

  • 1–2 teelusikallista vaniljasokeria

  • 5 desilitraa vehnäjauhoja

  • 4 kananmunaa

  • 100 grammaa voita sulatettuna

  1. Sekoita hyvin vatkaten maito, jogurtti, munat, suola ja sokerit.

  2. Lisää jauhot ja voi.

  3. Kuori 4-5 omenaa ja pilko ne pieniksi paloiksi (vinkki: nahistuneet omenat voi laittaa hyötykäyttöön tässä).

  4. Levitä omenapalat uunipannulle ja kaada taikina päälle. Paista 225 asteessa 45 minuuttia.

  5. Nauti mansikkahillon kera!

(Anne)

Teresä Välimäe ”Rikkaat ritarit uunissa”.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit