Tarun ”överipirtelö” on helppo ja näyttävä herkku - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tarun ”överipirtelö” on helppo ja näyttävä herkku

Julkaistu: 10.5. 13:07

Herkkupirtelö koristellaan näyttävästi. Nyt saa käyttää vapaasti luovuutta ja mielikuvitusta.

Herkullinen mansikkapirtelö koristeltiin tällä kertaa tavallista näyttävämmin. Överipirtelöksi kutsutun jälkiruoan ideana on, että pirtelöannos koristellaan mitä erilaisimmilla herkuilla.

Voit käyttää koristeluun strösseleitä, suklaata, karkkeja, kakkua, keksejä, donitseja tai vaikka muffinsseja. Oikeastaan koristeeksi voi käyttää mitä tahansa syötävää, joka sopii pirtelön makuun ja on tarpeeksi näyttävää tämän ylikoristellun pirtelön viimeistelyyn.

Pirtelö kasataan lasiin ja myös lasi koristellaan näyttävän näköiseksi. Yleensä koristeet kiinnitetään suklaalla, marengilla tai kinuskilla, joihin myös koristeet tarttuvat helposti kiinni.

Pirtelö kaadetaan lasiin ja viimeistellään kermavaahdolla, leivonnaisilla ja muilla koristeilla.

Minä tein näihin annoksiin herkullisen mansikkapirtelön, johon käytin pakastemansikoita, maitoa ja vaniljajäätelöä.

Kurkkaa alta resepti ja ohjeet mansikkapirtelöön sekä överipirtelön kasaamiseen.

Tämä voisi olla hauska keittiötehtävä vaikka kouluun palaavalle nuorisolle tämän kevään toistaiseksi viimeisiin etäkoulupäiviin.

Överipirtelö/Mansikkapirtelö (2 annosta)

Koristeluun:

  • noin 50 g valkosuklaata

  • vaahtokarkkeja

  • strösseleitä

  • valkosuklaahippuja

  • 2 dl vispikermaa

  • 2 donitsia

Mansikkapirtelö:

  • 6 dl vaniljajäätelöä

  • 2 ½ dl maitoa

  • 200 g mansikoita

Sulata valkosuklaa pienellä teholla mikrossa tai vesihauteessa. Levitä sula suklaa lasien reunoihin esimerkiksi pienellä nuolijalla tai lusikalla.

Ripottele sulan valkosuklaan päälle haluamiasi koristeita.

Nosta lasit sivuun ja vatkaa kerma vaahdoksi.

Lusikoi kermavaahto pursotusterällä varustettuun pursotuspussiin.

Mittaa vaniljajäätelö paloiteltuna yhdessä maidon ja pakastemansikoiden kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä ainekset tasaiseksi pirtelöksi.

Kaada mansikkapirtelö koristeluihin laseihin.

Pursota kermavaahto pirtelön päälle.

Viimeistele pirtelöt donitseilla, strösseleillä ja vaahtokarkeilla oman maun mukaan. Herkuttele heti!

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit