Hansin kotona ISTV:ssä: Herkkuperunat ja paistettua siikaa Jannika B:n seurassa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hansin kotona ISTV:ssä: Herkkuperunat ja paistettua siikaa Jannika B:n seurassa

Julkaistu: 6.5. 15:16, Päivitetty 6.5. 20:02

Hans Välimäki kokkaa toukokuussa kotikeittiössään arkeen sopivia ruokia.

Hans Välimäki kokkaa livenä omasta kotikeittiöstään joka arkipäivä ISTV:llä nähtävissä lähetyksissä. Tällä viikolla Hansin keittiössä on käynyt myös vieraita.

Maanantain jaksossa nähtiin Arto Nyberg ja tiistaina kokkailuun osallistui stand up -koomikko Niko Kivelä.

Keskiviikkona livekokkailuissa on mukana laulaja Jannika B. Hans ja Jannika valmistavat paistettua siikaa ja antiboise-kastiketta. Listalla on myös herkulliset krossatut perunat.

Torstaina 7. toukokuuta Hans valmistaa parsaherkkuja. Perjantaina tehdään äitienpäivän tarjottavia.

Hansin kotona -lähetykset nähdään ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Katsojat voivat itse valmistaa saman annoksen omassa keittiössään noin vartin kestävän esikokkauksen jälkeen. Näet kaikkien lähetyksissä kokattavien ruokien ainesosat ja reseptit sekä videotallenteet IS Ruokalan sivuilta täältä.

Paistettua siikaa ja antiboisekastiketta

  • 600–800 g siikafileetä ruodottomaksi nypittyinä, nahka päällä

  • suolaa

  • pippuria

  • voita ja öljyä paistamiseen

  1. Suolaa ja pippuroi kalat lihapuolelta.

  2. Anna maustua hetki.

  3. Paista sen jälkeen kalat nahkapuoli alaspäin siten, että ne saavat kauniin kullanruskean värin ja nahka on maukkaan rapeaa.

Antiboisekastike

  • 4 kpl kypsiä tomaatteja

  • 50 g Kalamata-oliiveja

  • 2 kpl salottisipuleita kuorittuna ja pilkottuna

  • 2 kpl valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuna

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • ½ dl rypsiöljyä

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 1 laakerinlehti

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 puntti basilikaa

  • 50 g ruskistettua voita

  • 1 tl soijaa

  • suolaa, sokeria ja mustapippuria maun mukaan

  1. Leikkaa tomaatit ensin neljään osaan ja kuutioi ne pieneksi. Leikkaa myös oliivit pieniksi.

  2. Viipaloi salottisipulit.

  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli tilkassa oliiviöljyä, lisää tomaattipyree, laakerinlehti ja basilikanvarret kattilaan.

  4. Lisää murjotut oliivit, loppu oliiviöljy ja rypsiöljy.

  5. Lämmitä öljyä hieman ja anna seoksen jäähtyä kannen alla.

  6. Lisää öljyyn ruskistettu voi, sekä soijaa

  7. Poista noin 20–10 minuuttia jälkeen basilikan varret ja laakerinlehti.

  8. Lisää tomaattikuutio ja hienonnetut basilikan lehdet ja viimeistele sitruunanmehulla suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja tarjoile.

Krossattu peruna

  • 600–800 g uusia perunoita

  • 1–2 tl suolaa keitinveteen

  • 1–1,5 dl ruskistettua voita

  • 1 sitruunan kuori ja mehu

  • 1 l vettä perunoiden keittämiseen

  • 1–2 rkl silputtua ruohosipulia

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä perunoista ylimääräinen vesi.

  2. Ruskista voita pienessä kattilassa, kunnes se saa kauniin kullanruskean värin.

  3. Murskaa perunat, mausta ruskistetulla voilla ja hyppysellisellä suolaa.

  4. Pyöräytä perunamurske nopeasti paistinpannussa/kattilassa, lisää ruohosipulisilppu ja sitruunankuori sekä mehu.

  5. Tarkista maku ja tarjoile.

Hansin kotona ISTV:ssä joka arkipäivä kello 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit