Ihanat juustokakkujälkiruoat, jotka onnistuvat lapsiltakin - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ihanat juustokakkujälkiruoat, jotka onnistuvat lapsiltakin

Julkaistu: 3.5. 13:04

Ensi viikon sunnuntaina tehdään juustokakkuherkkuja, jotka on helppo tehdä.

Ensi viikonloppuna vietetään äitienpäivää. Äitienpäivän aikoihin kaipaillaan monessa perheessä helppoja reseptejä, joilla lapset pystyvät aikuisen pienellä avulla valmistamaan herkullisen yllätyksen äidille.

Tämä hedelmäinen juustokakkujälkiruoka sopii erinomaisesti äitienpäivän tarjottavaksi. Annokset voi valmistaa illalla ja tarjoilla vaikka äitienpäivän aamiaisella tai brunssilla.

Hedelmäisessä juustokakkujälkiruoassa maku on kuin hyydytettävässä juustokakussa, mutta sen valmistukseen ei tarvita liivatetta tai mitään muutakaan hyydykettä.

Mango ja banaani antavat annokselle herkullisen maun. Voit viimeistellä annokset äitienpäivän kunniaksi vaikka syötävillä kukilla tai käyttää reseptin mukaisesti marjoja.

Hedelmäinen juustokakkujälkiruoka (4 annosta)

  • noin 75 g kaurakeksejä

  • 2 dl vispikermaa

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 1/2 banaani

  • 125 g mangososetta

  • 1–2 rkl tomusokeria

Päälle:

  • mangososetta

  • keksimurskaa

  • marjoja

Valmistusohjeet

  1. Laita kaurakeksit pakastepussiin ja murskaa ne esimerkiksi kaulimella kaulimalla pakastepussissa hienoksi muruksi.

  2. Valmista täyte vatkaamalla kerma ja tuorejuusto keskenään vaahdoksi.

  3. Murskaa banaani haarukalla ja lisää se yhdessä mangososeen kanssa vaahdon joukkoon. Lisää makusi mukaan tomusokeria makeuttamaan täytettä.

  4. Vatkaa ainekset sekaisin ja annostele kulhoihin.

  5. Lusikoi jokaiseen annoskulhoon tai lasiin reilu ruokalusikallinen keksimurskaa.

  6. Lusikoi täytettä päälle.

  7. Lisää vielä täytteen päälle toinen kerros keksimurskaa, mutta jätä keksimurskaa hieman annosten koristeluun.

  8. Lusikoi lopuksi toinen kerros täytettä ja koristele annokset esimerkiksi mangososeella, keksimurskalla ja marjoilla.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit