Peggyn perunasalaatti on niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä reilumpi satsi: ”Joka kerta kaikki vaan katoaa mystisesti...” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Peggyn perunasalaatti on niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä reilumpi satsi: ”Joka kerta kaikki vaan katoaa mystisesti...”

Peggy Thomas tunnetaan lähipiirissä ihanien juhlien järjestäjänä. Hän kirjoitti viime vuonna myös aihetta käsittelevän Juhlaruokakirjan (Readme 2019). Tämä perunasalaattiohje on erityisen maukas.

Julkaistu: 28.4. 17:02

Jos etsit vapuksi perunasalaatin ohjetta, tässä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti.

Perunasalaatti on perinteinen vappuherkku.

Peggyn pieni punainen keittiö -blogia kirjoittava Peggy Thomas tunnetaan muun muassa kuuluisasta Igorin kana -ohjeesta.

Thomaksen blogin yksi suosikkiohje on myös erityisen herkullinen perunasalaatti. Siitä on tullut perinne Thomaksen perheessä vappuna ja juhannuksenakin.

– Kesän maukas perunasalaatti on todella suosittu resepti. Olen itsekin ihan koukussa perunasalaattiin, ilman perunasalaattia vappu ei ole meidän perheessä vappu, Thomas kertoo Ilta-Sanomille.

Feta tuo hyvän lisän

– Jos pitäisi valita yksi salaatti, mitä saa elämässään maistella, se olisi ehdottomasti kesän maukas perunasalaatti, Peggy kirjoittaa.

Hän kertoo tekevänsä sitä yleensä reippaan satsin, mikä ei ole turhaa.

– Kun haarukoin viimeistä perunanpalaa, myhäilen tyytyväisenä. Joka kerta kaikki vaan katoaa mystisesti. Niin hyvää se siis on!

Ohje on Peggyn käytössä ympäri vuoden. Se poikkeaa kenties hieman muista ohjeista siinä, että tässä salaatissa on fetaa. Omena ja kevätsipuli tuovat siihen myös todella herkullista makua.

Alkuperäisessä ohjeessa on uusia perunoita, mutta vanhemmankin sadon perunat toimivat hyvin.

Kesän paras perunasalaatti

  • 1 kg uusia perunoita keitettynä

  • 2 hapanta omenaa

  • 2 pientä kevätsipulia tai 1 iso jos löytyy (talvella kelpaa ruohosipuli)

  • 100 g fetaa

  • 8 kevätsipulin vartta

  • nippu persiljaa

  • 35 g kapriksia tai makusi mukaan

Kastike

  • 200 g kermaviiliä

  • 150 g crème fraîchea

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 2 rkl sinappia

  • 1 tl sokeria

Valmistusohjeet

  1. Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.

  2. Kuutioi pieneksi kaikki raaka-aineet, paitsi feta. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

  3. Sekoita lopulta kaikki keskenään.

  4. Anna levätä jääkaapissa vähintään tunti, niin saat parhaimman maun salaattiin.

Resepti: Pieni punainen keittiö

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit