Teresa Välimäen peltiruoasta tuli hitti: ”Olipahan herkullinen setti” – testasimme ohjeen ja Teresan vinkin - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Teresa Välimäen peltiruoasta tuli hitti: ”Olipahan herkullinen setti” – testasimme ohjeen ja Teresan vinkin

Somessa suosituksi nousseella ohjeella saa helpon ja täyttävän ruoan, jota voi varioida loputtomiin.

Teresa Välimäen peltiruoasta saa täyttävän aterian. Kananmuna paistuu pellillä. Kokeilimme muitakin vaihtoehtoja kuin pekonilla kehystettyä kananmunaa.­

21.4.2020 13:11

Somessa innostutaan aika ajoin ruokaohjeista, joita jaetaan sitten erityisen innokkaasti. Teresa Välimäen helposta peltiruoasta on tullut viime päivien aikana yksi sellainen.

Välimäki julkaisi viikko sitten Instagramissa ohjeen, jonka hän kuvaili olevan muun muassa helppoutta arvostavan kokin illallinen.

– Väsyneen, laiskan, kyllästyneen, tehokkaan, helppoutta arvostavan tai muuten vain vähän aikaa ruoanlaittoon käyttävän emännän illallispelti 2–3 ruokailijalle, Teresa Välimäki kirjoitti.

Kasviksia hyödyntävä ohje on nyt myös ajankohtainen, sillä erityisesti kotimaisia kasviksia on runsaasti tarjolla, kun suurtalouskeittiöissä niitä kuluu nyt aiempaa vähemmän, kerroimme maanantaina.

Esimerkki kahden ihmisen illallista varten. Tässä kokeiltiin myös sitä, kuinka paprikaan ja avokadoon upotettu kananmuna toimii.­

Ohjeessa pellille laitetaan naattiporkkanaa ja parsakaalia. Niiden päälle murustetaan fetaa.

Samalle pellille rikotaan raaka kananmuna, joka kehystetään pekonisiivuilla.

Kokonainen ateria syntyy siis yhdellä pellillä ja noin 15–20 minuutissa.

Instagramissa julkaistusta aiheesta kirjoitti aiemmin myös Iltalehti. Viime viikonloppuna Teresan peltiruoka tuli vastaan somessa tiuhaan.

– Tein sitä itsekin, Teresa Välimäki kertoo.

Alkuperäisessä kuvassa pekonia oli reippaasti, mutta kaikki eivät sitä käytä. Teresa Välimäki kertoo Ilta-Sanomille, että peltiruoasta voikin tehdä monenlaisia versioita.

Kananmuna pysyy hyvin paikoillaan esimerkiksi paprikan ja avokadon sisällä. Broccolinin kanssa kananmuna levisi hiukan, mutta lopputuloksesta tuli silti maukas.­

Hän vinkkaa myös paprikan ja vaikkapa avokadon hyödyntämisestä.

– Kananmunan voi yhtä hyvin rikkoa vaikka puolikkaan paprikan sisään. Sen voi laittaa myös puolikkaan avokadon sisään, kun kovertaa avokadoon kananmunalle sopivan kolon.

Välimäki kertoo lisäksi, että pekonin sijaan voi myös käyttää broccolinia tai vaikka kevätsipulia kehystämään uunissa kypsyvää kananmunaa.

Ruokaa testatessa avokadon ja kananmunan yhdistelmästä tuli maukas. Myös paprika ja broccolini toimivat hyvin.

Parsakaaleista tuli hieman reilun 15 minuutin paistoajan aikana hyvin tummia, mutta ihanan rapsakoita.

Tuore basilika sopi myös hyvin kypsän peltiruoan päälle. Ja tujaus oliiviöljyä.­

Uuneissa on eroja, joten tätä ruokaa kannattaa tarkkailla kypsymisen aikana useamman kerran. Reilu 15 minuutin paistoaika toimi testaillessa hyvin, eikä kananmunasta tullut niin kutsutusti turhan ylikypsä.

Porkkanoihin jäi mukava purutuntuma. Ruoasta tuli maukas.

Värikäs annos lautasella.­

Somessa ruoan on hehkutettu pelastavan kiireiset etätyöläiset.

– Nam, kiitos, todella hyvä ohje, reseptiä kommentoitiin.

– Olipahan herkullinen setti, toinen testaaja totesi Instagramissa.

Ruoka ei ole saanut vielä viraalia nimeä. Teresa Välimäen peltiruokana se ainakin tunnetaan.

Teresan peltiruoka

  1. Laita pellille parsakaalia lohkoina sekä muutama naattiporkkana.

  2. Lisää paketti pekonia ja riko väleihin muutama kananmuna.

  3. Lorauta parsakaalille ja porkkanoille vähän oliiviöljyä ja mausta koko pelti suolalla, mustapippurilla ja jollain kuivatulla yrtillä.

  4. Murenna sitten kasvisten päälle fetajuustoa.

  5. Paista 220-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit