Suolainen bostonkakku retkelle tai illan iloksi – nämä herkkukierteet viedään käsistä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Suolainen bostonkakku retkelle tai illan iloksi – nämä herkkukierteet viedään käsistä

Luontoretkellä on nautinnollista pysähtyä syömään eväitä. Nämä kierrepullat ovat herkullinen vaihtoehto

Suolainen herkku sopii vaikka retkievääksi.­

19.4. 13:12

Suolainen bostonkakku kasataan herkullisista pestokierteistä, jotka täytetään nimensä mukaisesti pestolla ja voidellaan lopuksi herkullisella valkosipuliöljyllä.

Voit valita valkosipuliöljyyn tulevat yrtit reseptistä oman makusi mukaan.

Näissä pestokierteissä käytin täytteenä valmista pestokastiketta, joka helpottaa tämän bostonkakun valmistamista. Voit kasata bostonkakun uunivuokaan tai kakkuvuokaan. Vuoan muodolla ei ole väliä.

Tämä bostonkakku maistuu sellaisenaan, tai esimerkiksi salaatin tai keiton kanssa. Se on parhaimmillaan heti lämpimänä, mutta maistuu oikein hyvältä myös jäähtyneenä.

Voit ottaa osan bostonkakusta vaikka eväsretkelle mukaan tai murtaa kakun yksittäisiksi pestokierteiksi.

­

Herkullinen pestoboston

Taikina:

  • 3 dl maitoa

  • ½ rkl kuivahiivaa

  • ¾ tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 1 kananmuna

  • noin 7 dl vehnäjauhoja

  • 50 g voita

Täyte:

  • 2 dl pestoa

  • valkosipuliöljy ( 2 valkosipulinkynttä ja 4 rkl öljyä)

  • noin 1–2 rkl tuoretta ruohosipulia, basilikaa ja/tai persiljaa

Valmistusohjeet

Lämmitä maito +42 asteiseksi ja kaada se taikinakulhoon. Lisää joukkoon kuivahiiva, suola, sokeri ja kananmuna.

Sekoita hyvin ja lisäile jauhoja taikinan joukkoon taikinaa sekoitellen. Kun taikina alkaa kiinteytyä, työstä taikinaa käsin tai monitoimikoneen taikinakoukulla niin, että taikina irtoaa kulhon reunoista ja saat muodostettua taikinaan hyvän sitkon.

Lisää lopuksi pehmeä voi joukkoon. Työstä taikina vielä tasaiseksi ja anna sen nousta liinan alla noin puolen tunnin ajan lämpimässä paikassa.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja kauli taikinasta suuri levy. Levitä pesto tasaisesti levyn päälle ja kääri taikina rullalle.

­

Leikkaa rullattu taikina noin kahteentoista palaan, vuoan koosta riippuen. Nosta pestokierteet leivinpaperilla vuorattuun uuni- tai kakkuvuokaan. Käytin tässä reseptissä noin 26 cm x 20 cm kokoista vuokaa.

Nosta vuoka lämpimään paikkaan nousemaan vielä 20 minuutin ajaksi. Paista bostonkakku 200-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan.

Valmista paiston aikana valkosipuliöljy murskaamalla valkosipuli pieneksi ja sekoittamalla murska öljyn kanssa sekaisin.

Hienonna vielä valitsemasi yrtit pieneksi ja sekoita ne öljyn joukkoon. Voitele pestoboston pullasutia apuna käyttäen valkosipuliöljyllä.

Laita vuoka vielä uuniin noin viiden minuutin ajaksi. Ota vuoka pois uunista ja bostonkakku on valmis tarjottavaksi.

­

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit