Uunissa tai grillissä: Kokeile herkullista kebakko-ohjetta ja soosia, joka sopii mihin vain - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Uunissa tai grillissä: Kokeile herkullista kebakko-ohjetta ja soosia, joka sopii mihin vain

Nämä kebakot toimivat sellaisinaan tai vaikka pitaleivän välissä.

Julkaistu: 10.4. 18:04

Grillissä voi tehdä monenlaista ruokaa. Nämä kebakot maistuvat koko perheelle.

Sari Spåran ja Patrik Spåran tuore Suuri grillauskirja (Readme 2020) tarjoaa runsaasti ohjeita tulevaan kesäkauteen. Kirjassa on myös lisukkeiden ja erilaisten kastikkeiden ohjeita.

Perinteisten makkaroiden ja kasvisnyyttien ohella grillissä voi valmistaa myös muitakin herkullisia ruokia.

Tuoreessa kirjassa on esimerkiksi herkullisten kebabpötkylöiden ohje. Ne maistuvat esimerkiksi pitaleivän välissä.

– Tai hotkaise ne sellaisenaan, vain hieman raikasta jogurtti-minttukastiketta kylkeen, kirjassa ehdotetaan.

Ohjeessa oleva jugurttikastikkeen ohje kannattaa ottaa talteen, sillä se toimii myös salaattien, kalojen tai kasvisruokienkin kyljessä.

Nämä kebakot toimivat sellaisinaan tai vaikka pitaleivän välissä.

Ohjeessa kebakot kypsennetään uunissa, mutta yhtä hyvin ne voi valmistaa grillissä.

Kebab on a stick (4 annosta)

  • 400 g luomunaudanjauhelihaa

  • 1⁄2 keltasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • n. 1⁄2 dl tuoretta korianteria

  • n. 1⁄2 dl tuoretta minttua

  • 1 tl savustettua paprikaa

  • 2 tl sambal oelekia (chilitahnaa)

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

  • 1 tl suolaa tai maun mukaan öljyä pensselöintiin

Valmistusohjeet

  1. Raasta sipulit.

  2. Hienonna yrtit ja yhdistä kaikki aineet sen jälkeen keskenään.

  3. Vaivaa ja sekoita jämäkäksi massaksi.

  4. Muotoile massasta kostutetuin käsin noin noin 15 cm:n pötkylöitä grillivartaaseen.

  5. Öljyä pötkylät kauttaaltaan kevyesti öljyllä.

  6. Grillaa noin 225 asteessa suoralla lämmöllä noin 4–5 minuuttia aina välillä käännellen.

  7. Tarjoa esimerkiksi raikkaan jogurtti-minttukastikkeen kera.

Jugurtti-minttukastike

  • 2 dl luonnonjogurttia tai turkkilaista jogurttia

  • 1⁄2 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl hienonnettuja mintunlehtiä

  • ripaus suolaa

  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen.

  2. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ohjeet: Sari Spåra ja Patrik Spåra: Suuri grillauskirja (Readme 2020)

7 muuta reseptiä grillaukseen

Mausteiset lammasvartaat

Grillipossua ja vihannestsatsikia

Munakoisoa ja grillattua sitruunaa

Jenkkiribsit

Grillattu kasvissalaatti

Monikäyttöinen grillisoosi

Kukkakaalicouscous ja broilerivartaat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit