Tarun ihanat jäätelöleivokset ovat helppoja herkkuja - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tarun ihanat jäätelöleivokset ovat helppoja herkkuja

Näihin herkkuihin valitaan oma suosikkijäätelö.

Jäätelökeksit voi valmistaa yhdessä lasten kanssa.­

12.4. 13:03

Jäätelöleivokset kasataan suklaakekseistä ja omasta suosikkijäätelöstä. Ne sopivat erinomaisesti jälkiruoaksi tai herkkupalaksi, jonka jokainen herkuttelija voi koota itse.

Nämä sopivat myös vaikka jäätelöbuffetin herkuksi, jolloin jokainen voi valita täytteeksi valikoimasta oman suosikkijäätelönsä.

Näitä keksejä kannattaa paistaa juuri sen verran, että ne ovat kypsiä, mutta sisältä kuitenkin herkullisen pehmeitä.

­

Omassa uunissani sopiva paistoaika on kymmenen minuuttia, mutta paistoaika on viitteellinen ja uunista riippuvainen.

Keksit halkeilevat kauniisti paiston aikana, jolloin niistä tulee todella houkuttelevan näköisiä suklaakeksejä.

Pehmeä suklaakeksi ja herkullinen jäätelö on ihana yhdistelmä. Toki nämä keksit voit herkutella ihan sellaisenaankin, ilman jäätelötäytettä.

Jäätelöleivokset (9–12 kpl)

Keksit:

  • 100 g tummaa suklaata

  • 100 g maitosuklaata

  • 2 rkl voita

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl sokeria

  • 3/4 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 tl leivinjauhetta

  • noin 1 litra jäätelöä maun mukaan

Valmistusohjeet

Sulata suklaat ja voi yhdessä vesihauteessa tai mikroaaltouunissa miedolla teholla, välillä sekoitellen.

Nosta sulatettu suklaa jäähtymään muun valmistuksen ajaksi. Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaahdoksi muutaman minuutin ajan.

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään, lisää ne vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vielä sulatettu suklaaseos joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.

Lusikoi massa pursotuspussiin ja pursota taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle noin 18–24 keksiksi, jättäen keksien väliin hyvin tilaa.

Keksit saattavat hieman levitä paiston aikana.

Paista keksejä 175 asteessa noin 10–15 minuutin ajan. Anna keksien jäähtyä paiston jälkeen.

Kun keksit ovat jäähtyneet, pyöritä jäätelöstä pallo ja nosta se keksin pohjapuolen päälle ja paina toinen keksi jäätelön päälle kanneksi.

Täytä kaikki jäätelöleivokset samalla tapaa ja herkuttele näillä jäätelöleivoksilla heti täyttämisen jälkeen.

­

Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen pitää Ilta-Sanomien Ruokalan sivuilla Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit