Marttojen vinkeillä syöt halvalla ja helposti korona-aikana

Martat tietävät, miten saa maukasta syötävää helposti.

2.4.2020 15:00

Turha asiointi ja tungokset ovat pannassa koronakaudella. Riskit vähenevät, kun laatii ostoslistan ja asioi tutussa kaupassa.

– Ei tule ristiin rastiin kulkemista eikä törmäiltyä ostoskärryjen kanssa, kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta vinkkaa.

ISTV vieraili ruokakaupassa Helsingissä keskiviikkona. Katso yllä olevalta videolta, mitä asiakkaiden ostoskärryihin päätyi.

Hopsu-Neuvonen neuvoo suosimaan kotimaisia kasviksia. Peruna, sipuli ja juurekset ovat turvallista lähiruokaa.

Kala- ja liharuoan lisukkeeksi saa maukasta syötävää esimerkiksi höyrytetyistä tai uunissa kypsytetyistä juureksista. Porkkanoista, selleristä ja palsternakasta voi tehdä raasteita.

Kananmuna on hyvä raaka-aine.

Munista saa nopeasti maukkaan lounaan tai aamiaisen. Voi tehdä munakokkelia tai munakasta, johon saa makua sekoittamalla siihen kasviksia tai lihasuikaleita.

Koronakaudella perheenjäsenet tekevät etätöitä. Syöjiä on kotona tavallista enemmän.

Marttojen Arja Hopsu-Neuvonen neuvoo valmistamaan kerralla suuria annoksia.

Kun tekee päivälliseksi kaksinkertaisen annoksen, samaa ruokaa voi syödä seuraavana päivänä.

Lauantaina ja sunnuntaina ei tarvitse viettää koko päivää hellan ääressä. Samaa ruokaa voi syödä lounaaksi ja päivälliseksi. Salaatit ja lisukkeet tuovat vaihtelua.

Aamiaiseksi voi valmistaa kattilallisen puuroa. Puuron kanssa sopivat marjat.

Uuniruoat syntyvät näppärästi. Voi valmistaa laatikoita, joihin tulee esimerkiksi juureksia, jauhelihaa, kalaa.

– Yksi klassikko on perunasipulisekoitus, jota saa pakasteena. Siihen voi sekoittaa säilykekalaa tai kinkkusuikaleita ja vähän kasviskermaa. Siinä saa nopeasti täyttävää ruokaa.

Oheisessa grafiikassa esitetty ruokalista on laadittu Marttojen reseptien pohjalta.

Reseptejä osoitteessa www.is.fi/ruokala

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit