Näin taiot säilykkeistä ja tuoreista paprikoista ihanan keiton - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin taiot säilykkeistä ja tuoreista paprikoista ihanan keiton

Keiton päälle voi lisätä uunissa paahdettuja minitomaatteja maukkaiksi sattumiksi.

Julkaistu: 26.3. 7:00

Keiton upea maku on peräisin uunissa paahdetuista paprikoista.

Tomaattikeitto on täydellistä ruokaa, varsinkin kun on kipeänä.

Tämän keiton paahteinen maku on peräisin paprikoista. Paprikat halkaistaan ja niitä paahdetaan kuumassa uunissa, kunnes niiden kuori mustuu.

Kuori irrotetaan, kun paprikat ovat jäähtyneet, joten paprikoiden voi antaa ottaa kunnolla väriä pintaansa.

Muuten keittopohjassa hyödynnetään säilykkeitä: tomaattimurskaa ja -pyreetä sekä kookosmaitoa. Keiton voi maustaa joko kuivatuilla tai tuoreilla yrteillä, molemmat ovat yhtä hyviä.

Keiton lisukkeeksi tehdään tässä ohjeessa kirsikkatomaatteja, joista tulee uunissa paahtamalla ihanan maukkaita.

Tomaattien tilalle sopivat hyvin myös krutongit. Jos kotoasi löytyy aavistuksen kuivahtanutta leipää, hyödynnä sitä!

Katso keiton ohje Soppa365:sta!