Tämä smoothiekakku on kevyt, mutta todellinen herkku - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tämä smoothiekakku on kevyt, mutta todellinen herkku

Julkaistu: 22.3. 13:05

Tämä raikas ja kevyt kakku sopii vaikka arkiruoan jälkkäriksi.

Herkullinen smoothiekakku valmistuu mustikkasmoothiesta ja myslistä.

Tämä kakku sopii erinomaisesti aamiaiselle, välipalalle tai vaikka arkiruoan jälkiruoaksi.

Minä käytin myslinä kuivattuja marjoja sisältävää mysliseosta, mutta voit valita pohjan myslin oman makusi mukaan.

Mustikka antaa kakulle makua sekä tietysti kauniin värin. Luonnollista makeutta täytteeseen tulee banaanista.

Jos kaipaat täytteeseen lisää makeutta, niin voit lisätä esimerkiksi hunajaa smoothien joukkoon ennen täytteen hyydyttämistä.

Maista täytettä ennen pohjan päälle kaatamista, niin saat makeutettua kakun juuri sellaiseksi kuin itse haluat.

Voit valmistaa kakun myös pieneen piirakkavuokaan, pakasterasiaan tai vaikka suoraan annoskulhoihin, jos sinulla ei ole käytössäsi pientä irtopohjavuokaa.

Herkullinen smoothiekakku

Pohja:

2 dl mysliä

2 rkl voita

1 tl öljyä

Täyte:

5 liivatelehteä

3 dl kreikkalaista jogurttia

1 banaani

2 dl mustikoita

½ dl mustikkamehua

(hunajaa)

Koristeluun:

mustikoita

mysliä

Valmistuohjeet

Mittaa mysli pieneen kulhoon. Sulata voi. Lisää voisula myslin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Voitele öljyllä pienen noin 16 cm irtopohjavuoan reunus ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada myslipohja vuokaan ja painele tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista täyte laittamalla liivatelehdet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Mittaa tehosekoittimeen kreikkalainen jogurtti, banaani ja mustikat.

Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi smoothieksi. Kuumenna mustikkamehu kiehuvaksi ja purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi pois.

Sulata liivatelehdet kuuman mustikkamehun joukkoon. Sekoita liivateseos tasaiseksi ja kaada se smoothien joukkoon koko ajan smoothieta sekoittaen.

Maista täytettä ja lisää tarvittaessa hieman hunajaa täytteen joukkoon antamaan makeutta.

Kaada smoothietäyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta ja koristele se marjoilla sekä myslillä haluamallasi tavalla.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.