3 herkullista pastaa, jotka valmistuvat 10 minuutissa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

3 herkullista pastaa, jotka valmistuvat 10 minuutissa

Valmiista pestokastikkeesta ja kermasta valmistuu täyttävä pastakastike.

Julkaistu: 21.3. 13:02

Vaikka nämä pastat valmistuvat nopeasti, on niissä sitä jotakin.

Joskus terveellisyydestäkin voi tinkiä, jos tekee mieli jotain oikein hyvää ja äkkiä.

Nämä pastat osaa valmistaa lapsikin, ja omia versioita voi kehitellä oman maun mukaan.

Kana-pestopasta

500 g spagettia

oliiviöljyä

400 g kanasuikaleita

1 tl suolaa

3 rkl valmista pestoa

2 dl kermaa

mustapippuria

parmesaanijuustoa

basilikan lehtiä

Laita pasta kypsymään kiehuvaan suolattuun veteen.

Paista sillä aikaa kanasuikaleet oliiviöljyssä. Mausta suolalla.

Kun suikaleet ovat kypsyneet, sekoita joukkoon pesto ja lisää kerma. Anna kerman kiehahtaa ja keittyä hieman kasaan.

Valuta kypsä pasta ja sekoita kastike pastan joukkoon.

Viimeistele pasta raastetulla parmesaanilla ja basilikan lehdillä.

Valmistusaika: 10 minuuttia

Annoksia: 4

Kun tomaattipyreen kuullottaa pannulla, sen maku hieman pehmenee. Kastikkeen mausteena toimii rakuuna.

Tomaatti-pinaattipasta

noin 300 g gnoccheja

1 valkosipulinkynsi

5 rkl tomaattipyreetä

150 g créme fraichea

1 tl rakuunaa

0,5 tl suolaa

noin 65 g babypinaatinlehtiä

Keitä pasta suolatussa vedessä. Hienonna valkosipulinkynsi.

Kuumenna pieni paistinpannu ja kuullota kuivalla pannulla tomaattipyreetä.

Lisää créme fraîche, rakuuna, suola ja valkosipuli ja anna kiehahtaa.

Valuta pasta ja sekoita kastike sekä pinaatinlehdet kattilassa pastan joukkoon.

Viimeistele mustapippurilla.

Valmistusaika: 10 minuuttia

Annoksia: 4

Täydellinen sinihomejuustopasta on todellista lohturuokaa.

Aurajuustopasta

400 g fettuccineja

2 dl kermaa

170 g sinihomejuustoa

2 valkosipulinkynttä

1 tl rosmariinia

reilusti mustapippuria

ripaus suolaa

lehtipersiljaa

Keitä pastat suolatussa vedessä.

Hienonna valkosipulinkynnet.

Mittaa kerma paistinpannulle, kuumenna ja murenna joukkoon sinihomejuusto.

Lisää valkosipuli ja mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla rosmariinilla.

Keitä, kunnes juusto on sulanut kerman joukkoon ja kastike saostunut hieman.

Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.

Viimeistele lehtipersiljalla.

Valmistusaika: 10 minuuttia

Annoksia: 4

IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.