Marttojen edullinen arjen pelastajaruoka ja 18 muuta herkullista ja helppoa kotiruokaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Marttojen edullinen arjen pelastajaruoka ja 18 muuta herkullista ja helppoa kotiruokaa

Kaalilaatikko on herkullista, helppoa ja edullista ruokaa.

Julkaistu: 19.3. 12:09

Keräsimme hyviä arkiruokaohjeita, joista voi saada ideoita omaan keittiöön.

Martat julkaisivat tällä viikolla Aikaa olla kotona -sivuston, jossa liitto jakaa erilaisia vinkkejä ja reseptejä vallitsevaan tilanteeseen.

Yksi hyvä, helppo ja herkullinen sivustolla julkaistu ohje on kaali-jauhelihalaatikko. Ruoan ainekset ovat edullisia ja sitä voi helposti tehdä kerralla isomman satsin.

Kokosimme lisäksi IS:n Ruokalassa julkaistuista jutuista ja reseptiarkistosta maukkaiden arkiruokien ohjeita, joista voi ammentaa ideoita omaan keittiöön.

Listassa on muun muassa keittiömestarin ”Putkari” eli jauhelihasoselaatikko, Anni Hautalan nopea uunilohi, mummon ihanat lihapullat ja ohje, jonka avulla pakastealtaan vaaleasta kalasta saa herkullisen ja edullisen uuniruoan.

– Pidetään toisistamme huolta, Martat kannustavat sivuillaan.

Maukas ruoka on yksi parhaita keinoja.

Marttojen kaali-jauhelihalaatikko

reilu 1 kg valkokaalia

5 dl vettä

1–2 tl suolaa

1 sipuli

400 g nauta-sikajauhelihaa

2 tl meiramia

mustapippurirouhetta

valkopippuria

2 rkl siirappia

1 dl puuroriisiä

3–4 dl lihalientä

Pinnalle:

1 rkl voita tai margariinia

Valmistusohjeet

  1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.

  2. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Anna kiehua puolisen tuntia.

  3. Hienonna sipuli.

  4. Ruskista jauheliha paistinpannulla kahdessa erässä.

  5. Lisää sipuli. Mausta seos meiramilla, mustapippurirouheella ja valkopippurilla.

  6. Kaada jauheliha kaalin joukkoon. Mausta seos siirapilla.

  7. Lisää joukkoon raaka riisi ja lihaliemi.

  8. Voitele iso uunivuoka. Kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.

  9. Kypsennä 175°C:ssa uunin alimmalla tasolla 1–1 ½ tuntia.

  10. Peitä tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.

  11. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.

Lähde: Martat.fi

Muita maukkaita kotiruokia

Hullun hyvä sosekeitto

Mummon lihapullat

”Putkari” eli jauheliha-perunasoselaatikko

Nakkikastike

Jauhelihamunakas

Anni Hautalan nopea uunilohi

Uunilohi

Kaalilaatikko

Mumman kanakeitto

Makaronilaatikko lihaliemellä

Herkuttelijan makaronilaatikko

Makaronilaatikko broilerin-jauhelihasta

Helppo vegelasagne

Uuniseitiä sitruunakastikkeessa

Savulohispagetti

Juuressosekeitto

Peruna-jauhelihakiusaus

Broileria, herkkusieniä ja fetaa uunissa