Ihana ohje! Nämä kinkkupasteijat valmistuvat itse tehdystä rahkavoitaikinasta - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ihana ohje! Nämä kinkkupasteijat valmistuvat itse tehdystä rahkavoitaikinasta

Julkaistu: 15.3. 13:08

Tarun ohjeella voi tehdä myös suuremman peltipiirakan.

Nämä pienet kinkkupasteijat valmistetaan itse tehdystä rahkavoitaikinasta. Pasteijat voit valmistaa vaikka ulkoiluretkelle suolaiseksi ja helposti syötäväksi evääksi.

Minä täytin nämä pasteijat kinkulla ja juustolla, mutta täytteeksi kelpaa myös erilaiset kasvistäytteet tai vaikka riisi-jauhelihatäyte.

Taikina on kylmänä helposti käsiteltävää. Siitä voisi erinomaisesti valmistaa vaikka yhden suuremman peltipiirakan.

Taikinan valmistukseen voit käyttää halutessasi myös täysjyvävehnäjauhoja.

Suosittelen käyttämään täytteeseen oman maun mukaisen määrän tuoretta persiljaa ja ruohosipulia.

Jos tuoreita yrttejä ei löydy, korvaa tuoreet yrtit kuivatuilla yrteillä. Huomioi silloin, että annostelu on hieman vähäisempää.

Kinkkupasteijat rahkavoitaikinalla

250 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

250 g maitorahkaa

Täyte:

100 g palvikinkkusiivuja

noin 3 rkl tuoretta persiljaa

noin 2 rkl tuoretta ruohosipulia

2 1/2 dl juustoraastetta

120 g maustamatonta tuorejuustoa

1/3 tl rouhittua mustapippuria

Päälle:

kananmuna

unikonsiemeniä

seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Valmista rahkavoitaikina nyppimällä kylmä pieneksi kuutioitu voi, vehnäjauhot ja suola pieneksi muruksi sormin, tai koneellisesti leikkuuterällä varustetulla monitoimikoneella.

  2. Sekoita joukkoon maitorahka ja työstä taikinasta tasainen. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puolen tunnin ajaksi.

  3. Valmista täyte pilkkomalla kinkkusiivut, persilja sekä ruohosipuli pieneksi. Sekoita kaikki täyteen aineet keskenään.

  4. Kauli kylmä taikina jauhotetulla leivonta-alustalla isoksi levyksi. Ota taikinasta lasilla tai pyöreällä muotilla noin 10 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä.

  5. Lusikoi jokaisen ympyrän keskelle täytettä parin teelusikallisen verran. Purista taikinan saumat hyvin yhteen ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle.

  6. Voitele pasteijat lasissa rikotulla kananmunalla ja ripottele halutessasi päälle seesamin- ja unikonsiemeniä koristeeksi.

  7. Paista pasteijoita 200 asteessa noin 10–15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.