Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius – katso tallenne kisasta - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius – katso tallenne kisasta

Perjantaina palkittiin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen voittajat.

Vuoden Tarjoilija Christian Angelov sekä Vuoden Kokki Lari Helenius.­

13.3. 8:00 | Päivitetty 13.3. 18:34

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen finaalit käytiin Helsingin Messukeskuksessa perjantaina. Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki).

Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Finnjävel Salonki, Helsinki).

Vuoden Kokki on ruoanlaiton suomenmestaruuskilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1995. Vuoden Kokki -kilpailun voittaja sai Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten.

Vuoden Tarjoilija 2020 palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

Livelähetys päättyi perjantaina kello 14. Yllä oleva video on tallenne kilpailusta.

– Oikein helpottunut ja onnellinen olo. Olin viime vuonna hopeasijalla, nyt kaikki muu olisi ollut pettymys. Odotan edustusvuodelta paljon uusia kokemuksia, että pääsen tekemään sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt ruoan parissa. Kiitos työnantajlle kaikesta tuesta, Lari Helenius kommentoi voittoaan.

Kilpailu käytiin ilman yleisöä. Paikalla olivat kilpailijoiden lisäksi tuomaristo ja sidosryhmien edustajia.

Kilpailutehtävä kokeille

Vuoden Kokki 2020 -finaalissa kilpailijat valmistivat raaka-ainekorista kolmen ruokalajin kokonaisuus 12 hengelle ajassa 4 tuntia ja 30 minuuttia.

Annokset tuli suunnitella siten, että kilpailija toteuttaa maullisesti ja teknillisesti parhaan mahdollisen annoksen. Alkuruoassa pääraaka-aineena oli kokonainen kirjolohi, pääruoassa kokonainen kananpoika ja jälkiruoassa tuorejuustoja.

Voittaja Lari Helenius sai finaalissa pisteitä 1329/1710.

Toiseksi sijoittui Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa ja kolmanneksi Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki.

Vuoden Tarjoilija -finaalissa toiseksi sijoittui Joona Finni ja kolmanneksi Jeremias Salonen.

– Helpottunut ja iloinen olo, ei oikein muuten voi kuvailla. Olen kilpaillut jo Perhon Liiketalousopiston aikana sekä kansainvälisesti, viime vuonna olin PM-kilpailuissa. Näissä kilpailuissa olen saavuttanut aiemmin hopean ja pronssin. Tulevalta edustusvuodelta odotan yhteistyökumppanuutta, oikeastaan haluan vain aloittaa, voittaja Christian Angelov sanoi.

Vuoden Kokki 2020 -voittajan Lari Heleniuksen kilpailutyöt

Lari Heleniuksen alkuruoka.­

Heleniuksen pääruoka.­

Lari Heleniuksen jälkiruoka.­

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimi tänä vuonna Vuoden Kokki 2015 Ismo Sipeläinen ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun johtajana Maria Suihkonen, joka oli Vuoden Tarjoilija 2013.

Vuoden Kokki 2020 -kilpailun päätuomarina toimi Filip Langhoff (ravintola Jord).

Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun päätuomarina toimi Miia Sironen (Yöpuu Yhtiö Oy). Salipuolen ja keittiön avustavissa tehtävissä kilpailussa nähtiin ravintola-alan opiskelijoita ohjaajineen Perho Liiketalousopistolta.

Kilpailujen juontajat olivat Risto Mikkola ja Anikó Lehtinen.

Finalistit

Vuoden Kokki 2020 – finalistit aakkosjärjestyksessä:

Helenius Lari, Ravintola Olo, Helsinki

Korhonen Ville, Ravintola Savoy, Helsinki

Päivästö Kim, Ravintola Demo, Helsinki

Pulkkinen Jarkko, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki

Selin Simon, Restaurant HEJM, Vaasa

Shiwan Kozeen, I AM, Helsinki

Suomalainen Niko, Ravintola Olo, Helsinki

Väärti Turo, Ravintola Juuri, Helsink.

Vuoden Tarjoilija 2020 – finalistit aakkosjärjestyksessä:

Angelov Christian, Finnjävel Salonki, Helsinki

Finni Joona, Ravintola Figaro, Jyväskylä

Hänninen Tiia, Freelancer, Hämeenlinna

Kämppi Otto, Viking Line Gabriella, Helsinki

Kärki Anu, Armas Catering, Tampere

Nordlund Milla, Ravintola Kalatori, Rauma

Salonen Jeremias, Ravintola Kaskis, Turku

Söderback Pernilla, Restaurant HEJM, Vaasa

Tuomaristo oli arvovaltainen. Pääruoille ja jälkiruoille oli eri tuomaristonsa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit