Kevään uutuusjäätelöiden joukosta löytyi tuttu herkku: 70-luvun klassikko palaa kauppoihin

Kevään 2020 uutuusjäätelöissä on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja.

10.3.2020 16:54

Suomalaiset kuluttavat jäätelöä ympäri vuoden ja niiden myynti on ollut alkuvuodesta jopa tavanomaista vilkkaampaa, Ilta-Sanomat kertoi helmikuussa.

Vaikka erilaisia jäätelötuutteja ja puikkoja on esimerkiksi isojen markettien pakastelaareissa jo useita kymmeniä erilaisia vaihtoehtoja, kevään aikana tarjontaan tulee useita uutuuksia.

Ingman kertoo tiedotteessaan yli kymmenestä erilaisesta uutuustuotteesta. Myös Ingmanin litran vaniljajäätelön pakkausmateriaali vaihdetaan kasvipohjaiseen materiaaliin, jonka valmistukseen ei ole käytetty uusiutumattomia, fossiilisia raaka-aineita.

Kokosimme eri valmistajien uutuuksia tuuttien ja puikkojen tuoteryhmästä.

Ingmanin uutuustuotteisiin kuuluu muun muassa Kingis Herkkusuklaa, jossa on tummaa kaakaojäätelöä ja suklaista kuorrutetta.

Tuuteissa uutuuksina ovat porkkanakakku, mustikkapiirakka ja omenapiirakka. Mustikkapiirakan makuista jäätelöä on saanut aiemmin puolen litran pakkauksista.

Mehujäätelöiden tarjontaan tulee nostalginen tuote, kun tuotantoon palaa alun perin keväällä 1970 lanseerattu Lipsin Ananas -mehujääpuikko. Tuote palaa kauppoihin Lipsin 50. juhlavuoden kunniaksi.

Magnum-puikkoihin tulee kaksi uutuutta: valkosuklainen ja pinkki Magnum Ruby, sekä suolaista kinuskia sisältävä Magnum Salted Caramel & Glazed Almonds. Vaaleanpunainen Ruby-suklaa on oma suklaalaatunsa.

Vähemmän sokerisia vaihtoehtoja Ingmanin uutuuksissa ovat Nice by Nature -hedelmäjäät. Tiedotteen mukaan ne sisältävät 100 prosenttia hedelmää ja marjaa, eikä lisättyä sokeria.

Lapset saattavat riemastua, mutta muovia karttava ei välttämättä innostu kevään erikoisemmasta uutuudesta, jäätelöksi innovoidusta Kinder-yllätysmunasta. Kinder Joy -jäätelöpikari sisältää yllätyslelun.

Pienempi toimija, helsinkiläinen jäätelöyritys Kolme kaveria tuo myös omia uutuuksiaan kauppoihin. Tiedotteessa jäätelöpuikkoja kuvataan yrityksen ”uudeksi aluevaltaukseksi”.

Vadelma & Valkosuklaa -jäätelöpuikon kerrotaan olevan ainoa jäätelöpuikko, jossa on käytetty kotimaisia vadelmia.

Muita Kolmelta kaverilta maaliskuun aikana tulevia jäätelöpuikkoja ovat Vadelma & Valkosuklaan lisäksi Kinuskipähkinä & Maitosuklaa (vähälaktoosinen), Suklaatryffeli (vähälaktoosinen), Minttu & Suklaa (vegaaninen), sekä Suklaa & Pähkinäkinuski (vegaaninen).

Froneri kertoi myös aiemmin tänä vuonna edustamistaan uutuuksista.

Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa suomalaisille tutut Pingviini-tuutit. Uusi Pingviini-tuote pakastealtaissa on Pingviini Vegaaninen Suklaa -tuutti.

Pingviini Wanhan ajan Vanilja & Lakka, Pingviini Wanhan ajan Vanilja & Sitruuna, Pingviini Wanhan ajan Vanilja & Mansikka ja Pingviini Wanhan ajan Vanilja ovat uusia irtojäätelömakuja.

Moni saattaa yhdistää Pingviini-tuotteet Valion tuotteiksi, mutta sitä ne eivät ole olleet pitkiin aikoihin.

Valio myi jäätelötuotantonsa ja Turengin jäätelötehtaan Nestlélle vuonna 2005. Vuonna 2016 Suomen Nestlen jäätelöliiketoiminta taas siirtyi kokonaisuudessaan Froneri Finland Oy:lle. Yhtiö kertoo, että tuotteet valmistetaan edelleenkin samalla Turengin tehtaalla, jossa niitä on tuotettu 1960-luvulta asti. Samassa tehtaassa valmistetaan lisäksi Classic-, Puffet- ja Aino-jäätelöt.

Fronerin puikko- tai tuuttien uutuuksia ovat Pingviinien lisäksi Fazer Premium Maitosuklaa -puikko ja tuutti, Fazer Tutti Frutti -limonadijääpuikko, Pirulo Tropical -limonadijääpuikko, TOPGUN Vanilja -tuutti ja TOPGUN Suklaa -tuutti.

Kuvat valmistajilta.

Juttua korjattu 11.3.2020 klo 10.50: Pingviini-sarjan Wanhan ajan variantit ovat irtojäätelöitä, ei tuutteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit