Nämä gluteenittomat letut muistuttavat paksuja, amerikkalaisia pannukakkuja, sekä perinteisiä lettupannulla paistettavia, pieniä ja hieman paksumpia lettuja.
Minulla oli käytössäni halkaisijaltaan noin kaksitoistasenttimetriä oleva lettupannu ja tällä reseptillä sain valmistettua kahdeksan lettua.
Halutessasi voit maustaa lettutaikinan esimerkiksi vaniljalla tai kardemummalla, mutta nämä letut maistuvat ihan sellaisenaankin.
Päälle voit laittaa hilloa ja kermavaahtoa tai vaikka pelkästään vain hieman sokeria, oman maun mukaan.
Gluteenittomia leivonnaisia tai ruokia valmistettaessa on tärkeää huomioida, että kaikki käytettävät välineet ovat puhtaita ja raaka-aineet varmasti gluteenittomia. Samoilla välineillä ei voi valmistaa tai tarjoilla gluteenittomia leivonnaisia ja gluteenia sisältäviä leivonnaisia
Kurkkaa alta helppo resepti ja paista herkulliset gluteenittomat letut.
Gluteenittomat letut (noin 8 kpl)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
25 g voita
2 dl maitoa
1 kananmuna
voita paistamiseen
Valmistusohjeet
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi. Lisää maito, voi ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita lettutaikina tasaiseksi vispilällä.
Anna taikinan turvota noin 15 minuutin ajan ennen paistamista.
Laita lettu pannu kuumenemaan liedelle. Laita pannulle nokare voita. Kun voi on hieman ruskistunut, kaada pieni kauhallinen gluteenitonta lettutaikinaa voin päälle.
Tarvittaessa voit levittää taikinaa kevyesti lusikalla, mutta varo ettei lettu repeä.
Paista lettua niin, että taikina hyytyy päältä ja paistopinta ruskistuu kauniisti.
Käännä lettu ympäri ja paista vielä toinen puoli kauniin ruskeaksi.
Nosta lettu pois pannulta. Paista kaikki letut samaan tapaan.
Tarjoile letut tuoreeltaan kermavaahdon, hillon, sokerin tai vaikka jäätelön kanssa.
Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.
Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.
Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.
Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.