Sami Kurosen ja tyttären arjen luottoruoka on helpoista helpoin, mutta toimii aina - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sami Kurosen ja tyttären arjen luottoruoka on helpoista helpoin, mutta toimii aina

Juontaja Sami Kuronen kirjoittaa uutta ruokakirjaa, jonka tavoite on innostaa koululaisia opettelemaan ruoanlaittoa.

Sami Kuronen innostui kokkaamisesta perikymmentä vuotta sitten. Keittiömestarina työskentelevä veli Pasi Kuronen on myös jakanut veljelleen oppeja.

27.2.2020 16:43

Monille suomalaisille tuttu juontaja Sami Kuronen julkaisi viime vuonna Elämäni reseptit -ruokakirjan (Otava), johon hän kokosi muun muassa ruokamuistoihin liittyviä ohjeita sekä arjen suosikkireseptejä.

Sami Kuronen innostui ruoanlaitosta jo parikymmentä vuotta sitten, mutta ammatillista näkemystä kirjaan saatiin myös Kurosen Pasi-veljeltä, joka on ammatiltaan keittiömestari.

Veljeltään Kuronen onkin oppinut ruoanlaitosta paljon.

Nyt veljekset kirjoittavat yhdessä uutta ruokakirjaa. Kesällä ilmestyvässä Junnut kokkaa -kirjassa (Otava) tarjotaan ohjeita, joiden tarkoitus on innostaa koululaisia tarttumaan kauhaan. Ohjeet ovat helppoja, mutta niissä on myös sopivasti haastetta. Aivan pienille lapsille ohjeita ei ole tarkoitettu.

– Meillä on veljeni Pasin kanssa saman ikäiset tyttäret ja molempien kotona on havaittavissa varovaisen innostunutta kiinnostusta ruoanlaittoa kohtaan. Haluamme vanhempina tukea lasten kokkailua kaikin mahdollisin keinoin, Kuronen sanoo tiedotteessa.

Vaihtoehtoja ikuisille mokkapaloille

– Vastaavia nuorille tarkoitettuja kokkauskirjoja ei ainakaan ole liikaa, Sami Kuronen toteaa Ilta-Sanomille.

Hän kertoi kirjastaan torstaina myös Instagramissa ja huomasi sille olevan tilausta.

– Olen saanut ihan tolkuttomasti viestejä siihen liittyen.

Sami Kuronen kertoo, että kirjassa on erilaisia teemoja, joissa vastataan myös monia vanhempia askarruttaviin asioihin. Kirjassa tarjotaan muun muassa erilaisia vaihtoehtoja koululaisten vanhemmille tuttuun ja toistuvaan asiaan: Mitä tuoda myyjäisten myyntipöytiin?

– Mokkapaloissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta me pohdimme, mitä muuta niiden tilalla voisi myös tehdä.

Kuronen kertoo, että kirjan ohjeissa on muun muassa versioita einesruoista ja suosikeiksi nousseista kouluruoista.

– Esimerkiksi pinaattiletut tai kananugetit voi tehdä maukkaammiksi ja terveellisimmiksi itse, hän toteaa.

Nopea arkiruoka

Vielä Kuronen ei paljasta tarkemmin kirjaan tulevia reseptejä. Kysyttäessä esimerkkejä Kurosen omista lempiruoista, hän kertoo erittäin helpon ja maukkaan luottoruoan.

Se on hänen ja 10-vuotiaan tyttären yksi lemppareista ja hyvä esimerkki myös todella nopeasta arkiruoasta, jos pitkään kokkailuun ei ole aikaa. Hyvä ruoka ei aina vaadi suuria ponnisteluja.

– Me ostetaan joskus kaupan palvelutiskiltä valmiita paloja savustettua lohta. Sen kanssa keitetään perunoita ja tehdään joku raikas salaatti kylkeen, ehkä myös joku nopea salaattikastike. Se on yksinkertaista ja maistuu meille molemmille aina.

Itse tekemällä ennakkoluulot vähenevät

Kun ruokaa oppii valmistamaan, se vähentää ennakkoluuloja, Kuronen sanoo yhdeksi tärkeäksi syyksi sille, miksi lapsia ja nuoria kannattaa rohkaista kokeilemaan leipomista tai ruoanlaittoa.

Siinä sivussa se voi myös lisätä ruoan arvostamista.

– Kokkaamisen kautta eteeni on avautunut ihan uusi makumaailma, Sami Kuronen kirjoitti viime vuonna ilmestyneessä kirjassa ja haluaa kannustaa siihen myös nuoria.

– On hienoa nähdä, jos he innostuvat. Tekemällä oppii.

Kirja valmistuu kesällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit