Vuoden olutravintola -titteli meni Hyvinkäälle - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Vuoden olutravintola -titteli meni Hyvinkäälle

Palkitun Craftersin yhteisöllisestä merkityksestä kertoo myös sille vuonna 2019 jaettu yrittäjäpalkinto. Perustajat Anssi Hänninen, Lasse Nyman ja Janne Eskola palkittiin viime vuonna Hyvinkään nuorina yrittäjinä.

Julkaistu: 27.2. 14:01

Vuoden olutravintolaksi 2020 on valittu Hyvinkäällä sijaitseva Crafters.

Valinnan teki perinteiseen tapaan Helsinki Beer Festivalin asettama raati. Sen mukaan vuonna 2016 toimintansa aloittanut Crafters on muuttanut pikkukaupungin kuluttajakäyttäytymistä. Näin raati arvioi voittajaa:

”Paikallinen olutravintola järjestää tapahtumia, jotka tuovat ihmisiä ravintolaan samaan aikaan kun muualla jo pitkään vallinneen trendin mukaisesti ravintolakäynnit ja anniskelu vähenevät. Voi sanoa, että ravintola on muuttanut paikallisten elämää ja saanut samalla muutkin paikalliset olutravintolat petraamaan toimintaansa.”

Raati pitää Craftersin rohkeutta tuotelistauksissa esimerkillisenä. Raati nosti esiin myös Craftersin roolin viskibaarina. Baarin viskivalikoima on jopa suurempi kuin sen olutvalikoima, ja viskihyllyt sisältävät harvinaisuuksia, joita ei muualta Euroopasta saa.

Crafters palkitaan Helsinki Beer Festivalilla Kaapelitehtaalla 3.–4. huhtikuuta 2020.