Sarilla on loistava ohje ylijääneiden perunoiden käyttämiseen: ”En tiedä herkullisempaa tapaa” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sarilla on loistava ohje ylijääneiden perunoiden käyttämiseen: ”En tiedä herkullisempaa tapaa”

Bombayn perunat maistuvat lisukkeena tai sellaisenaan.

Julkaistu: 27.2. 13:07

Sweet Food O`Mine -blogia kirjoittavan Sari Spåran uudessa reseptikirjassa on helppoja arkiruokaohjeita.

Ruokabloggaaja, yrittäjä ja ruokakirjailija Sari Spåra on kirjoittanut useita reseptikirjoja, joissa hän tarjoaa helposti toteutettavia ruokaohjeita. Kerroimme viime vuonna hänen kirjoittamastaan Isoäidin parhaat reseptit -kirjasta, johon Spåra tallensi isoäitien reseptivihkojen hiljaista tietoa ja hyväksi todettuja, suvussa kulkeneita ohjeita.

Tuoreessa ruokakirjassa Kasvisruokaa koko perheelle (Readme 2020) on sata reseptiä arkeen. Ohjeita yhdistää terveellisyyden lisäksi myös ajatus ilmastoa vähemmän rasittavista vaihtoehdoista.

– Kun teet hyviä valintoja ympäristön kannalta, teet hyvää myös terveydellesi, Sari Spåra kirjoittaa kirjassa.

Hän mainitsee hyviksi raaka-aineiksi esimerkiksi vihannekset, juurekset, marjat ja viljavalmisteet.

Uudessa kirjassa halutaan osoittaa, ettei kasvispainotteisen ruoan tekeminen ole vaikeaa. Kirjassa on arkeen sopivia, helppoja perusruokia sekä erilaisten välipalojen, leipien ja herkkujen reseptejä.

Ruokahävikin vähentämiseksi kirjassa on esimerkiksi reseptejä myös ylijääneiden ainesten hyödyntämiseen.

Nopea ja helppo perunaruoka

Yksi hyvä ”tähteitä” hyödyntävä ruoka on helppo ja nopea.

– En tiedä herkullisempaa tapaa käyttää tähteeksi jääneitä perunoita kuin Bombayn perunat. Nämä potut maistuvat sellaisenaan tai vaikkapa kasviscurryn lisukkeena, Sari Spåra kirjoittaa.

Spåra kirjoittaa lisäksi, että tähän ruokaan saa väriä ja hyvää hapokkuutta, jos perunoiden päälle kuutioi tomaattia.

Kun käytössä on jo valmiiksi keitettyjä perunoita, ruoka valmistuu kymmenessä minuutissa. Ohje on neljälle.

Bombayn perunat

n. 350 g keitettyjä perunoita

4 rkl oliiviöljyä

1/2 tl sinapin siemeniä

1/2 tl chilijauhetta

1/2 tl kurkumaa

suolaa maun mukaan

(korianterin lehtiä)

Valmistusohjeet

  1. Lohko perunat neljään osaan.

  2. Kuumenna öljy pannulla.

  3. Lisää sinapin siemenet, chilihiutaleet ja kurkuma öljyyn.

  4. Paista mausteita noin minuutin verran samalla sekoittaen.

  5. Lisää perunat pannulle ja paista muutama minuutti välillä käännellen.

  6. Peitä pannu kannella ja jatka paistamista miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia.

  7. Mausta maun mukaan suolalla. Koristele halutessasi korianterilla.

Lähde ja resepti: Sari Spåra, Kasvisruokaa koko perheelle (Readme 2020)