Juusto-kasvisvuoka on todellinen herkkuruoka ja vartissa valmis uuniin - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Juusto-kasvisvuoka on todellinen herkkuruoka ja vartissa valmis uuniin

Palsternakka-juustopaistos on helppo ja muhkea talvi-illan ruoka.

Julkaistu: 27.2. 7:00

Italialainen melanzane alla parmigiana -vuoka taittuu talviseksi, kun vaihdat munakoison kotoiseen palsternakkaan.

Melanzane alla parmigiana on syksyinen hittiruoka, jossa samaan vuokaan kerrostellaan munakoisoja, tomaattikastiketta ja parmesaanijuustoa. Samalla idealla voi tehdä kielenvievän kasvisvuoan myös palsternakoista.

Juureksia ei tarvitse esikypsentää, kun vedät ne kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Uunissa ne muhivat kypsiksi viinitilkalla maustetussa tomaattiliemessä, johon on lisätty runsaasti juustoa.

Parmesaanin sijaan vuoassa maistuu voimakas sinihomejuusto, joka antaa makeille palsternakoille hyvää vastapainoa.

Ruokaisasta vuoasta riittää neljälle nälkäiselle. Lisukkeeksi tarvitset vain rapeakuorista maalaisleipää ja halutessasi raikkaan salaatin.

Katso ohje Soppa365:stä!