Suomalainen pizzeria äänestettiin Kööpenhaminan parhaaksi – tanskalaisilla on aivan erityinen suosikkipizzansa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Suomalainen pizzeria äänestettiin Kööpenhaminan parhaaksi – tanskalaisilla on aivan erityinen suosikkipizzansa

Suomalaisyrityksellä on Kööpenhaminassa kaksi ravintolaa.

Julkaistu: 25.2. 16:39

Vasta pari vuotta Kööpenhaminassa toiminut, suomalaisomisteinen ravintolaketju on löytänyt uskollisen asiakaskunnan.

Classic Pizza Restaurant -ravintolaketju on voittanut Kööpenhaminan Paras Pizza 2020 -palkinnon, ravintolan tiedotteessa kerrotaan. Kyse on kuluttajille suunnatusta, matkailuun keskittyvästä OpdagDanmark -sivuston äänestyksestä.

Suomalaisyritys on toiminut Kööpenhaminassa vasta pari vuotta. Kilpailun kommenteissa ravintolaa kehuttiin pizzojen lisäksi palvelusta.

Laadukkaasta ravintolatarjonnastaan tunnetussa Kööpenhaminassa äänestysvoittoa voi pitää hyvänä saavutuksena. Aivan valtavista äänimääristä kilpailussa ei kuitenkaan taisteltu, sillä esimerkiksi koko Tanskan parhaaksi pizzaravintolaksi noussut Haderslevissä sijaitseva Ristorante Fratelli sai yhteensä 1482 ääntä.

Classic Pizza Restaurant sai Kööpenhaminan parhaan pizzerian palkinnon 403 äänellä. Se voitti kuitenkin ylivoimaisesti. Hopealla noussut Pow Vegan Pizza sai 281 ääntä.

– Meille on jo kertynyt mukava joukko vakituisia asiakkaita, ravintolatoimenjohtaja Tommi Aaltonen kertoo tiedotteessa.

Kööpenhaminan ravintolat sijaitsevat Magasin du Nord -tavaratalossa ja kauppakeskuksessa Frederiksbergissä.

Aaltonen kertoo, että ravintolan konseptia on hiottu 25 vuoden aikana, sillä yritys aloitti Hangossa vuonna 1996. Tanskassa ja Suomessa toimimisessa on muutamia eroja.

– Tanskassa ei ole samanlaista shopping mall -kulttuuria kuin Suomessa. Se ympäristö on taas meille tuttua. Tanskalaisilla ei ole samanlaista lounaskulttuuria kuin suomalaisilla ja ruotsalaisilla, mikä luo oman haasteensa lounasajan myynnille. Tanskalaisten lounas keskittyy pääasiassa smørrebrødin ympärille, eli kylmiin täytettyihin leipiin. Koska tanskalaiset eivät syö raskaita lounaita, myynnit painottuvat iltaan ja viikonloppuihin.

Paikallisilla asiakkailla on erityinen suosikkipizzansa.

– Mielenkiintoinen poikkeus maiden välillä on peruna: tanskalaiset rakastavat kartoffelpizzoja eli perunapizzoja, joten loimme oman versiomme tuota raaka-ainetta hyödyntäen.

Classic Pizza Restaurantilla on tällä hetkellä 21 ravintolaa Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.