KL: Jaajo Linnonmaa mukaan ravintolabisnekseen: ”Toivon, että pakettiautonkuljettaja Vantaalta voi tulla viinibaariin” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

KL: Jaajo Linnonmaa mukaan ravintolabisnekseen: ”Toivon, että pakettiautonkuljettaja Vantaalta voi tulla viinibaariin”

Kauppalehden mukaan Linnonmaan rooli ravintolaosakkuudessa on markkinoinnin puolella.

Julkaistu: 25.2. 10:41

Radiosta ja tv:stä tuttu Jaajo Linnonmaa on ostanut osuuden Helsingissä sijaitsevasta ravintolayhtiöstä, Kauppalehti kertoo tiistaina.

Kauppalehti uutisoi tiistaina, että tunnettu juontaja Jaajo Linnonmaa on ostanut tammikuussa 25 prosentin osuuden Bricco Partnersista. Yhtiön italialainen viiniravintola sijaitsee Helsingin keskustassa.

Ravintola Briccon esittelytekstissä kerrotaan, että ”baarin takana on intohimo ja rakkaus italialaisiin viineihin, antipastoihin ja rentoon elämänasenteeseen.” Yrityksen verkkosivuilla kerrotaan, että kaikki viinit ovat ”orgaanisia, osa biodynaamisia”, ja että viinit tulevat pieniltä italialaisilta perhetiloilta.

Yksi keskeinen ajatus yrityksellä on se, ettei viiniä tilatessa tarvitse tietää viinien maailmasta mitään.

Linnonmaa kuvailee itseään Kauppalehden haastattelussa ”peruskaljanlitkijäksi”, jolle kysymykset viinien erilaisista ominaisuuksista ovat tuntuneet hieman kiusallisilta. Hän kuitenkin vakuuttui ravintolan konseptista noin vuosi sitten.

Viinikulttuurin luomista

Ravintolan toinen perustaja Heikki Vedenoja kertoo Ilta-Sanomille, että ravintolassa tarjotaan matalan kynnyksen viinikoulutusta. Olutta on tarjolla vain yhtä sorttia. Henkilökunta on tarvittaessa valmiina opastamaan asiakkaita viinien maailmasta, lisäksi ravintolassa järjestetään viinimaisteluita.

Heikki Vedenoja toteaa, että ravintola haluaa olla mukana luomassa viinikulttuuria.

– Toivon, että pakettiautonkuljettaja Vantaalta voi tulla viinibaariin, ja käynti tehdään hänelle mahdollisimman helpoksi, Jaajo sanoi Kauppalehdelle.

– Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia viinin äärellä, Vedenoja sanoo Ilta-Sanomille.

Lähde: Kauppalehti