Tästä taikinasta leivot elämäsi parhaat laskiaispullat - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tästä taikinasta leivot elämäsi parhaat laskiaispullat

Pehmeät ja kuohkeat pullat syntyvät kunnolla kohonneesta pullataikinasta.

Julkaistu: 23.2. 8:00

Pullan leipominen on helppoa, kun muistaa muutaman niksin. Tästä taikinasta leivot kauden ihanimmat laskiaispullat.

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kun taikinaneste on riittävän lämmintä, hiiva alkaa toimia saman tien. Liian kuuma neste tuhoaa hiivan.

  2. Muista suola. Se varmistaa, että kohonnut taikina pitää muotonsa eikä lässähdä. Lisäksi pullat maistuvat paremmilta, kun sokerin vastapainona on suolaa.

  3. Mieti, tarvitsetko taikinaan kananmunaa. Se voi parantaa taikinan käsiteltävyyttä, mutta ei ole välttämätön.

  4. Älä lisää jauhoja vain varmuuden vuoksi. Parhaat pullat syntyvät pehmeästä taikinasta.

  5. Vaivaa huolellisesti, älä puristele. Saat taikinaan hyvän sitkon, kun käsittelet sitä pyörivin liikkein.

  6. Anna taikinan nousta rauhassa. Kuohkeiden pullien salaisuus on kunnolla kohonnut taikina.

Katso lisää täältä!