Tältä näyttävät Suomen parhaan leipäkaupan leipähyllyt - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tältä näyttävät Suomen parhaan leipäkaupan leipähyllyt

Voittajakaupan valikoima, asettelu ja matalat kalusteet saivat kiitosta.

Julkaistu: 15.2. 17:05

Vuoden 2020 Leipäkaupaksi on valittu K-Citymarket Lappeenranta, Suomen Leipuriliitto ry kertoo tiedotteessaan.

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen valitsi Vuoden leipäkaupan 24. kerran. Tänä vuonna valinta tehtiin hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa, tiedotteessa kerrotaan. Finaalissa olivat K-Citymarket Järvenpää, Minimani Kokkola, Prisma Limingantulli Oulu, sekä voittajaksi noussut K-Citymarket Lappeenranta.

Raatiin kuuluivat elintarvikeasiantuntija Anna Salminen, Päivittäistavarakauppa ry, toiminnanjohtaja-päätoimittaja Laura Hyvärinen, Elintarviketieteiden Seura ry, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Tiedotteessa kuvaillaan, että raatilaiset kävivät alkuvuodesta tutustumassa kaikkiin neljään kilpailun finalistikauppaan ennalta ilmoittamattomana ajankohtana.

Voittajasta oltiin yksimielisiä.

Palkinnon perusteluissa kerrotaan, että K-Citymarket Lappeenrannan valikoimassa on runsaasti paikallisten leipomoiden leipiä, leivonnaisia sekä hyvä valikoima alueellisten ja valtakunnallisten leipomoiden tuotteita.

Kauppiaat Miia ja Ari Piiroinen sekä leipäosaston hoittaja Minna Koistinen ottivat palkinnon vastaan perjantaina.

Tuotteet on suurimmaksi osin valmistettu Suomessa, mikä on Vuoden Leipäkauppa -kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri, tiedotteessa kerrotaan. Myös tuotteiden esillepano, kalusteiden asettelu ja kaupan siisteys saivat kiitosta.

Tuoreus oli käsinkosketeltavaa ja osa tuotteista oli aamulla vielä lämpimiä raadin saapuessa paikalle, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi asiakkaiden käyttöön tarkoitettu leivän siivutuskone on mukava lisä Itä-Suomessa, jossa limppu on pääasiallinen leipämuoto, raati kuvailee.

Kausituotteet olivat hyvin esillä ja gluteenittomat tuotteet olivat omassa osastossaan. Osastolla on väljyyttä ja suhteellisen matalat kalusteet, joten koko osaston pystyy hahmottamaan helposti, perusteluissa todetaan.

Kuluttajat pääsivät vaikuttamaan kilpailuun Facebookissa, jossa sai äänestää omaa suosikkia ehdokkaiden joukosta. Viime vuonna Suomen parhaan leipäkaupan palkinto meni Helsinkiin K-Supermarket Arabiaan.