Tarun suklaahippukeksien ohje on herkullinen ja superhelppo - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tarun suklaahippukeksien ohje on herkullinen ja superhelppo

Julkaistu: 16.2. 13:09

Hiihtolomaviikolla on aikaa leipoa. Tämä ohje on niin helppo, että herkkukeksien valmistaminen onnistuu lapsiltakin.

Seuraavien kolmen viikon aikana vietetään ympäri Suomen koululaisten hiihtolomaviikkoja. Leipominen on mukavaa koko perheen puuhaa loma-aikana. Tämä vaaleiden suklaahippukeksien resepti on oiva juuri tällaiseen loma-ajan leivontaan.

Myös nuoriso voi leipoa kavereiden kanssa ja ilahduttaa leivonnaisillaan vaikka lähipiiriä. Olisi aika ihana lahja saada tuoreita suklaahippukeksejä ihan täytenä yllätyksenä!

Alta löydät herkullisten suklaahippukeksien reseptin, jossa on käytetty myös pähkinöitä. Jos pähkinä ei sovi herkuttelijoille, ne voi jättää kokonaan pois. Nämä keksit toimivat myös pelkillä suklaasattumilla.

Herkulliset vaaleat suklaahippukeksit

250 g voita

2 dl fariinisokeria

1 dl kidesokeria

2 kananmunaa

7 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

100 g pähkinöitä

2 1/2 dl maitosuklaahippuja tai -rouhetta

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa.

Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään ja lisää ne edellisiin. Sekoita hyvin.

Murskaa pähkinät veitsellä hieman pienemmiksi sattumiksi.

Lisää keksitaikinan joukkoon suklaahiput tai suklaarouhe, sekä rouhittu pähkinä.

Annostele taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille 20-22 samankokoista keksipalloa joko käsin pyörittelemällä tai jäätelökauhalla jakaen.

Paista keksejä noin 12-15 minuuttia 175 asteessa.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.