Tämän luettuasi uskallat pyytää kalatiskiltä mateen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tämän luettuasi uskallat pyytää kalatiskiltä mateen

Kermakastikkeella valeltu uunimade valmistuu puolessa tunnissa.

Julkaistu: 16.2. 8:00

Kermakastike päälle ja made uuniin. Jännittävä kausikala valmistuu helpommin kuin uskotkaan.

Made on juuri nyt sesongissa, mutta moni meistä jättää vonkaleensa hankkimatta. Syynä lienee mateen maine hankalasti käsiteltävänä kalana.

Jos pyydät kalakauppiastasi nylkemään mateen, sen valmistus ei ole vaikeampaa kuin muidenkaan kalojen. Ruodot kannattaa kuitenkin poistaa vasta kypsästä kalasta, jolloin ne irtoavat helpoimmin.

Uunimateen ideana on kypsentää made kokonaisena vuoassa. Mateen päälle ripotellaan suolaa ja sitruunankuorilastuja. Lopuksi sekoitetaan kastike ruokakermasta, sitruunamehusta ja yrteistä ja kaadetaan vuokaan. Uuni hoitaa loput.

Katso ohje Soppa365:stä!