Hemmottele herkuilla! Suklaanystävän kuppikakut ja muut makeat tarjottavat ystävänpäivään - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hemmottele herkuilla! Suklaanystävän kuppikakut ja muut makeat tarjottavat ystävänpäivään

Kuppikakkuja on helppo tarjoilla vieraille.

Kuppikakkuja on helppo tarjoilla vieraille.

Julkaistu: 13.2. 18:40

Yllätä paras kaveri tai mielitietty vaikkapa söpöillä kuppikakuilla.

Perjantaina juhlistetaan ystävänpäivää. Tämä on samalla loistosyy kattaa pöytä, inspiroitua makeista resepteistä ja kutsua ystävät sekä rakkaat herkuttelemaan yhdessä.

Kokeile esimerkiksi suklaisia kuppikakkuja, jotka saavat vähän tulista potkua chili-tuorejuustosta.

Juustokakku taasen on herkkusuiden klassikko, ja ystävänpäivänä voi loihtia MasterChef-voittaja 2012 Mika Tuomosen reseptillä sitruunaisen kakun ja koristella sen tuoreilla marjoilla.

Kakkutikkarien pohjaksi kaivataan kuivakakkua. Koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi vapaasti!

Näyttävät mansikka-dominomaljat, jotka saavat makua mintusta, tehdään näppärästi jälkiruokapikareihin suoraan nautittaviksi. Näistä vieraat hullaantuvat takuulla.

Chili-suklaakuppikakut

Ainekset

200 g voita

8 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

1 dl tummaa kaakaojauhoa

4 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

4 munaa

100 g chilituorejuustoa (esim. Valion Viola)

1,5 dl maitoa

½ punainen chili ilman siemeniä, mikäli haluat tulisempaa

200 g chilituorejuustoa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl sitruunan mehua

3 dl tomusokeria

1 chili koristeluun

Valmistusohjeet

Ota voi ajoissa pehmenemään. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Mittaa ja sekoita kuivat aineet valmiiksi omaan astiaan.

Mittaa kulhoon sokerit ja pehmeä voi ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää chilituorejuusto ja maito vatkaten. (Mikäli haluat kuppikakuista kunnolla tuliset, lisää taikinaan hienonnettu puolikas chili.)

Kaada joukkoon kuivat aineet vähitellen, koko ajan vatkaten. Täytä muffinivuoat 2/3 ja laita uuniin 20–25 minuutiksi. Tarkista kypsyys puutikulla.

Tee kuorrute sillä aikaa kun muffinit ovat uunissa. Sekoita tuorejuustot keskenään, tirauta joukkoon sitruunamehua. Lisää tomusokeri, mieluiten siivilän läpi, välillä sekoittaen.

Laita kuorrute jääkaappiin odottamaan. Voit laittaa kuorrutteen jo valmiiksi pursotinpussiin, jos sellaista käytät. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.

Pursota kuorrutetta tai kuorruta lusikkaa apuna käyttäen. Koristele ohuella chilirenkaalla.

Valmistusaika: 40 minuuttia

Annoksia: 18

Sitruunajuustokakku

Pohja

150 g saksanpähkinöitä

½ dl makeuttamattomia kookoshiutaleita

70 g sulatettua voita

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunaa

3 dl kuohukermaa

1 tl steviaa

1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

1,5 rkl gelatiinijauhetta

Koristeeksi

mintunlehtiä ja marjoja

Valmistusohjeet

Sekoita pähkinärouhe, kookoshiutaleet ja sulatettu voi. Painele ne 23-senttisen irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon munat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se stevialla. Raasta sitruunasta kuori ja lisää se tuorejuustoseoksen joukkoon.

Purista sitruunan mehu ja kuumenna se. Sekoita gelatiinijauhe kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada se tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää kermavaahto varovasti mutta hyvin sekoittaen tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin.

Koristele jähmettynyt kakku yrteillä ja marjoilla.

Annoksia: 8

Resepti: MasterChef-voittaja 2012 Mika Tuomonen

Kakkutikkarit eli cake pops

Ainekset

400 g kuivakakkua, kuten sokeri- tai tiikerikakkua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1-2 tl likööriä, kuten sitruuna- tai päärynälikööriä

noin 400 g suklaata koristeluun (tummaa ja valkoista, jotta voi tehdä koristeluja)

tikkaritikkuja (myös grillitikuista katkaistut puutikut käyvät)

strösseliä

kookoshiutaleita

pala styroxlevyä

Valmistusohjeet

Murusta kakku sekoituskulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja likööri. Sekoita vatkaimella tai käsin tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile kostein käsin pieniä palloja, työnnä tikku kakkupalleroon ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Mikäli käytät liukkaita tikkuja, liimaa tikku palleroon sulalla suklaalla.

Kun kakkupallot ovat jähmettyneet, aloita koristelu.

Sulata suklaat erikseen. Jos haluat suklaatikkareita tummasta suklaasta, sulata sitä enemmän. Kaada sula suklaa korkeaan ja kapeaan astiaan, niin saat upotettua tikkarin kunnolla suklaaseen. Jos käytät strösseleitä, ripottele niitä kakkupallojen päälle heti suklaaseen dippauksen jälkeen. Näin koristeet tarttuvat kunnolla.

Sulata valkoinen suklaa ja lusikoi se pursotinpussiin, jossa on erittäin kapea koristelukärki. Pursota valkoinen koristelu jähmettyneen tumman suklaan päälle.

Koristelun jälkeen nosta tikkari styroxlevylle pystyyn jähmettymään. Kakkutikkarit voi myös pakastaa.

Valmistusaika: 3 tuntia

Annoksia: 25

Minttuiset mansikka-dominomaljat

Ainekset

4-6 dl mansikoita puolitettuina tai lohkoina

1 dl ruokosokeria

sokeria

siirappia

½ dl limetin mehua

½ tl kuivattua minttua

1 pötkö mansikka-domino-keksejä murustettuna

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohjeet

Laita putsatut ja paloitellut mansikat kulhoon. Valuta joukkoon ruokosokerisiirappi ja limetin mehu. Lisää minttu ja sekoita ainekset. Anna marinoitua tunti jääkaapissa. Voit käyttää marjat tarvittaessa heti.

Murusta mansikka-Dominot esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla nuijien. Vaahdota vaniljakastike.

Jaa keksimurut, marinoidut mansikat ja vaniljakastike kerroksittain jälkiruokakulhoihin. Tarjoa heti!

Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Annoksia: 4–6

Kaipaatko lisää ideoita? Katso myös nämä ohjeet:

Kuppikakkuja on helppo tarjoilla vieraille.

Kuppikakkuja on helppo tarjoilla vieraille.

Juustokakku toimii aina!

Juustokakku toimii aina!

Kakkutikkarit hurmaavat joka herkkusuun.

Kakkutikkarit hurmaavat joka herkkusuun.

Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit