Timon suklaiset laskiaismunkit keräävät suitsutusta: ”Ihanan överit!” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Timon suklaiset laskiaismunkit keräävät suitsutusta: ”Ihanan överit!”

Timo Ackman halusi yhdistää herkullaan vapun ja laskiaisen leivontaperinteet.

Suklaapulla vie kielen mennessään!

12.2.2020 12:37

Lahtelainen Timo Ackman tuunaa mielellään reseptejä ja kokeilee uutta.

Hiljattain hän hurmasi Facebookin Kotiruokaryhmän herkkusuut omalla, erikoisella versiollaan laskiaispullista. Timo nimittäin loihti suklaisia laskiaismunkkeja.

– Mielestäni tavallinen laskiaispulla on vähän tylsä, joten päätin yhdistää vapun ja laskiaisen. Niin syntyivät laskiaismunkit, hän kuvailee Ilta-Sanomille.

– Halusin siis laittaa kaikki elementit yhteen leivonnaiseen!

”Ihanan överit”

Aiemmin Timo ei ollut pullia kokeillut. Lopputulos oli kuitenkin varsin suussa sulava, hän toteaa.

– Mielestäni onnistuin hyvin näin kotikokkina. Makeannälkä lähti jo yhden pullan jälkeen, mutta oli niin maistuvaa, että olisi kyllä saattanut toinenkin mennä.

Myös Facebook-ryhmässä Timon julkaisu sai osakseen runsaan määrän suitsutusta. Miestä pyydetään esimerkiksi antamaan pullista vihje kahviloille – tai sitten perustamaan oma konditoria.

– Aina kannattaa poiketa perinteistä, virkistävä uutuus, toinen kiittelee.

– Ihanan överit! ryhmässä kiteytetään.

Suklaapulla vie kielen mennessään!

Miten ne syntyivät?

Timon mukaan hän aloitti leipomisen pyöräyttämällä tavallisen munkkitaikinan, jonka tekemiseen hän käytti Kinuskikissa-bloggaajan ohjetta. Hyvän munkkireseptin löydät myös Ruokalan reseptipankista.

Taikinaan tarvitsee perinteiset leivonta-ainekset: voita, kevytmaitoa, hiivaa, sokeria, kardemummaa, suolaa, kananmunan ja vehnäjauhoja – ja ei kun paistamaan!

– Tein taikinasta palloja ja paistoin ne öljyssä. Annoin jäähtyä kunnolla, Timo kertaa.

– Sitten leikkasin munkit kahtia. Sokeroin alapuolen ja kantta varten sulatin suklaata kattilassa vesihauteessa.

Tämän jälkeen Ackman neuvoo dippaamaan kannen suklaaseen ja antamaan suklaan kovettua. Sitten vain vatkataan kerma, heitetään joukkoon sokeria oman maun mukaan ja pursotetaan munkin väliin.

– Lopuksi lisäsin vadelmahillon. Kansi päälle ja maistelemaan!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit