Näin teet helpon ystävänpäiväkakun ilman uunia - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

5 aineksen superhelppo, pullanmakuinen kakku on 30 minuutissa valmis pöytään – uunia ei tarvita

Nopean kakun voi koristella kekseillä ja pienillä vaahtokarkeilla.

Julkaistu: 9.2. 13:04

Vaikka et olisi juurikaan leiponut, onnistut varmasti tämän kakun valmistamisessa. Tämä herkku sopii vaikka ystävänpäivään, tai nopeaksi vierasvaraksi.

Tämä pieni kakku sopii erinomaisesti helmikuuhun, sillä se maistuu laskiaispullalta ja on koristeltu ystävänpäivään sopivalla koristelulla.

Kakku on erittäin helppo valmistaa. Edes uunia ei tarvita ja se onnistuu hienosti, vaikka et olisikaan leiponut aikaisemmin.

Kakun valmistamiseen menee noin 15 minuuttia aktiivista leivonta-aikaa, jonka jälkeen kakku hyydytetään jääkaapissa vähintään 15 minuutin ajan. Näin saat kakun puolessa tunnissa tarjolle. Tästä ystävänpäiväkakusta riittää herkuteltavaa 2–4 henkilölle, joten tämä on juuri sopivan kokoinen kakku vaikka kahden hengen ystävänpäivän herkutteluhetkeen tai pienelle perheelle.

Jos sinulla ei ole ohjeessa mainittua pientä kakkuvuokaa, voit kasata annokset myös muutamaan pieneen jälkiruokakulhoon.

Pullanmakuinen ystävänpäiväkakku

100 g kardemummanmakuisia täytekeksejä

1 rkl voita

150 g valkosuklaata

175 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun:

vaahtokarkkeja, sokerikoristeita

Valmistusohjeet

  1. Murskaa noin 2/3 osaa täytekekseistä hienoksi muruksi pakastepussissa tai monitoimikoneessa leikkuuterällä varustetussa kulhossa.

  2. Sulata voi ja lisää se keksimurskan joukkoon. Sekoita keksimurska tasaiseksi.

  3. Öljyä kevyesti noin 13–16 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan reunus ja laita reunus tarjoiluastialle.

  4. Kaada keksimurska reunuksen sisään ja painele tasaiseksi kerrokseksi.

  5. Sulata valkosuklaa.

  6. Vatkaa tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa.

  7. Vatkaa seos tasaiseksi. Lusikoi täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

  8. Pilko pohjasta ylijääneet keksit ja koristele kakku keksipaloilla sekä esimerkiksi pienillä vaahtokarkeilla ja sokerikoristeilla.

  9. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 15 minuutin ajaksi.

  10. Poista reunus kakun ympäriltä ja tarjoile kakku.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.