Tarun ihanat runeberginmuffinsit hurmaavat kahvipöydässä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tarun ihanat runeberginmuffinsit hurmaavat kahvipöydässä

Julkaistu: 2.2. 13:06

Jos ei omista varsinaisia leivosvuokia, muffinssivuokien avulla saadaan maukkaita runebergintorttua mukailevia herkkuja.

Ensi viikolla vietetään Runebergin päivää. Minä ajattelin juhlistaa tätä liputuspäivää tällä kertaa runebergintorttua mukailevilla muffinsseilla. Monesta kodista ei löydy sopivia muotteja runebergintorttujen leivontaan, mutta muffinssivuoat ja muffinssipelti saattavat löytyä.

Tällaisenaan leivokset maistuvat koko perheelle. Voit kuitenkin kostuttaa valmiit muffinssit punssi-vesiseoksella saadaksesi niihin aikuiseen makuun sopivan lisän.

Leivonnaiset voi koristella perinteisesti hillolla ja sokeri-vesikuorrutteella.

Runeberginmuffinssit

150 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl korppujauhoja

½ dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 ½ dl kermaa

Koristeluun:

noin 100 g paksua hilloa tai marmeladia

3 tl vettä

noin 1 dl tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään vaaleaksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon, voimakkaasti vatkaten.

  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, korppujauho, mantelijauhe sekä leivinjauhe keskenään. Lämmitä kerma huoneenlämpöiseksi kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  3. Lisää voi-sokeriseokseen vuorotelen kuivia aineita sekä kermaa. Sekoita taikina tasaiseksi.

  4. Laita muffinssipellin koloihin paperiset muffinssivuoat ja jaa taikina 12 vuokaan.

  5. Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä.

  6. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, lusikoi tai pursota jokaisen muffinssin päälle hillosilmä.

  7. Valmista sokeri-vesikuorrute sekoittamalla vesi ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Lisää tomusokeria sen verran, että kuorrute on pursotettavaa. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuorrute hillon ympärille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.